Quaden Bayles, dječak iz Australije patuljastog rasta, sustavno je u školi bio izložen zlostavljanju od strane vršnjaka zbog čega si je jedan dan poželio oduzeti život. Petominutnu snimku na kojoj tada devetogodišnji dječak plače i traži nož kojim će si oduzeti život objavila je njegova majka Yarraka na svom Facebooku.

„Upravo sam pokupila sina iz škole, svjedočila sam epizodi zlostavljanja, nazvala ravnatelja i želim da ljudi znaju kakav učinak ima zlostavljanje. Evo što maltretiranje čini. Dakle, možete li molim vas educirati svoju djecu, svoje obitelji, svoje prijatelje jer je dovoljan još samo jedan incident... I pitate se zašto si djeca uzimaju život? Trudimo se biti što pozitivniji i dijelimo samo najvažnije... Ali ovakvo zlostavljanje utječe na devetogodišnje dijete“, govori u videu njegova majka.

Viralni video privukao je pozornost slavnih osoba iz cijelog svijeta, koje su podržale borbu Quadena i njegove obitelji protiv zlostavljanja. Hollywoodska zvijezda Hugh Jackman na Twitteru je objavio video u kojem je poručio: „Quaden, jači si nego što misliš. I bez obzira na sve, u meni imaš prijatelja“. Ujedno je pozvao obožavatelje da budu ljubazni jedni prema drugima.

Ova svjetska pozornost dovela je do toga da danas 12-godišnji mladić dobije prve filmske uloge. Nedavno je završio snimanje filmske franšize „Pobješnjeli Max“. Također je s Chrisom Hemsworthom glumio u njegovom filmu „Furiosa“, a u ožujku je za NITV rekao da ima još jedan veliki filmski projekt u planu, a također radi na vlastitoj glazbi.

profimedia-0717240489.jpg
Profimedia 

Nedavno je za Australian Story priznao da još uvijek doživljava maltretiranje, ali nije ni blizu tako loše, i voli svoj život u srednjoj školi. „Tako sam sretan sad kad sam u srednjoj školi, nikad nisam bio sretan u osnovnoj. Napokon je gotovo. Ne sjedim sam, sada volim školu. Tu i tamo ima ružnih komentara, ali nije tako loše kao što je bilo tada“, priznao je.