Davne 2016. godine trudnica Jenevieve Cook, došla je u rodilište u 28. tjednu trudnoće, a čim je stigla liječnici su joj inducirali porod. Rođen je dječak Mattew Riddle III., ali kao vrlo sićušna beba, sa samo 450 grama težine. Nakon što je čak 98 dana zadržan na neonatalnoj intenzivnoj njezi, napokon je otpušten iz bolnice. No ni tada liječnici nisu imali točnu dijagnozu za ovoga malenoga dječaka.

Prvo su nam rekli da ima mikrocefaliju, da mu je glava manja nego što bi trebala biti zbog nenormalnog razvoja mozga. Rekli su nam i da mu se mozak prestao razvijati te da vjerojatno neće dugo živjeti, a kvaliteta života da će mu biti vrlo niska’, za WLKY.com ispričala je majka Jenevieve Cook.

Youtube/screenshot sindrom patuljastog rasta

Tri mjeseca kasnije stigli su nalazi koji su potvrdili da ovaj maleni dječak boluje od rijetkog oblika patuljastoga rasta, primordijalnog dvorfizma tip 2, od kojeg boluje još samo 50 ljudi u svijetu.

Riječ je o neizlječivom poremećaju, a osobama, koje se rode s ovim rijetkim oboljenjem, nažalost, liječnici daju najviše dvadesetak godina života, a uglavnom umiru od moždanog udara.

Iako je u dobi od 7 mjeseci imao samo 1,6 kilograma i roditelji su mu kupovali posebnu odjeću za lutke, a u dobi od tri godine je izgledao kao novorođenče, njegova je obitelj optimistična i odlučili su pružiti Matthewu najbolji život koji može imati.