Odnos između bake i unuka često se temelji na bezuvjetnoj ljubavi i brizi, pa traženje novca za tu uslugu može izazvati sukob. Upravo se u takvoj situaciji našla jedna majka koja je na forumu Reddit opisala svoj problem.

"Uvijek sam se oslanjala na svoju majku kada je u zadnji tren trebala čuvati unuke. Ali sada traži novčanu naknadu za čuvanje unučadi, što si ja kao samohrana majka trenutno ne mogu priuštiti. Ponekad joj platim, ali ne mogu svaki put kada čuva djecu. Rekla je da nije dadilja i da joj više ne pada na pamet pomagati mi", napisala je kćer.

Odmah su se javili ljudi s komentarima. Mnogi od njih smatraju da je baka u pravu, ali i velik broj njih misli da bi trebala pomoći kćeri, tim više što nema sredstava da plati dadilju, a uz to je i samohrani roditelj, što je za cijelu priču iznimno bitno.

“Potpuno razumijem kroz što prolazite jer sam i sama samohrana majka pa mi roditelji često pomažu kada imam obaveze koje ne mogu odgoditi, a ne mogu povesti dijete sa sobom. Žao mi je što prolaziš kroz ovo, pogotovo zato što bi ti majka trebala biti najveća podrška, a ne dodatno otežavati tvoju već tešku situaciju'', napisala je jedna žena na Redditu.

shutterstock_1453559777.jpg
Shutterstock Mnogi misle da bi baka trebala uskočiti u pomoć i pričuvati unuke

Izvor: Stil.rs