Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJBROJNIJA OBITELJ NA SVIJETU: Rodila je čak 69 djece i ušla u Guinnessovu knjigu rekorda

Autor Roditelji.hr

Valentina je čak 18 godina svog života provela u drugom stanju

 Valentina je rodila 69 djece i ušla u Guinnessovu knjigu rekorda Izvor: Shutterstock

Prema podacima jednog ruskog manastira Valentina Vasiljeva je žena koja je rodila najviše djece na svijetu. Supruga seljaka Fjodora Vasiljeva je navodno između 1725. i 1765. godine čak 16 puta rodila blizanace, sedam puta trojke i četiri puta četvorke. Odnosno, iz 27 trudnoća dobila je 69 djece. Dvoje blizanaca je umrlo u djetinjstvu, ostavljajući je sa 67 preživjele djece.

Još uvijek postoje neslaganja oko stvarnog broja djece koju je Valentina rodila, ali i dalje je poznata po tome što je rodila šokantan broj beba. Fjodor ju je unatoč tome ostavio i oženio drugu. I ta druga žena mu je navodno rodila mnoštvo djece – njih 18, 12 blizanaca i 6 trojki.

Ovi podaci su 1834. godine objavljeni u Sankt Peterburgu, no mnogi kritičari dovode u pitanje ove tvrdnje. Naime, oni ističu kako bi bilo kojoj ženi bilo jako teško roditi toliko djece. Guinnessova knjiga svjetskih rekorda, međutim, nastavlja braniti ovaj rekord, navodeći da postoji mogućnost da je žena možda imala hiperovulaciju u jednom ciklusu ili da je imala rijetku sposobnost da oslobodi više jajnih stanica.

Izvor: Žena.rs

Možda će vas zanimati

Najnovije