Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVE SEDMORKE NA SVIJETU SLAVE 26. ROĐENDAN: Otac nije mogao izdržati pritisak i napustio ih je

Autor Roditelji.hr

Doktori su bili gotovo sigurni da se neće roditi, jer su se rizici povezani s trudnoćom činili nepremostivima

 Prve sedmorke na svijetu slave 26 rođendan Izvor: Profimedia

Unatoč pesimističnim prognozama Amerikanka Bobbi McCaughey je u studenom 1997. na svijet donijela prve sedmorke koje će uskoro navršiti 26 godina. Tada 29-godišnja Bobbi i njezin godinu dana mlađi suprug Kenny već su imali kćer Mikaylu, no željeli su proširiti obitelj i znali su da će im ovaj put u tome biti potrebna pomoć. Tijekom procesa liječenja neplodnosti par je unaprijed upozoren na mogućnost višeplodne trudnoće.Očekivali su dvoje djece, no liječnik ih je iznenadio kada je tijekom ultrazvučnog pregleda ustanovio da par čeka sedmero djece.

 235959_sedmorke1_ff.jpg
Unatoč nepovoljnim prognozama svih sedmero djece je dočekalo porod
Izvor: YouTube screenshot

Specijalisti za rizične trudnoće pomno su pratili Bobbin napredak i iako gotovo polovica svih višeplodnih trudnoća završi pobačajem, srećom ništa nije pošlo po zlu. Djeca su rođena devet tjedana ranije u medicinskom centru u Iowi. Njihovom porodu je prisustvovao tim od 40 specijalista, uključujući perinatologe, neonatologe, respiratorne terapeute, medicinske sestre i anesteziologe.

 235961_sedmorke-2_ff.jpg
Briga o osmero djece predstavljala je veliki financijski izdatak za obitelj
Izvor: YouTube screenshot

I ne samo da su preživjeli, nego su i lijepo napredovali, iako su ostali u bolnici otprilike dva mjeseca nakon rođenja. Dvije bebe rođene su s cerebralnom paralizom i bile su podvrgnute višestrukim operacijama kako bi mogle hodati bez pomoći. Bobbi se suočila s teškim zadatkom brige o svojim mališanima, za što su bile potrebne 42 bočice hrane i 52 pelene dnevno.Kad je otpuštena, u početku joj je rodbina pružala pomoć i podršku, a kako su djeca rasla, volonteri i dadilje preuzimali su teret. S vremenom se Bobbi postupno vratila na posao, ali na pola radnog vremena, dok je Kenny nastavio raditi u tvornici boja za metalne proizvode.

 profimedia-0176920702 (1).jpg
Roditeljima je u početku rodbina pružala pomoć i podršku, a kako su djeca rasla, volonteri i dadilje preuzimali su teret
Izvor: Profimedia

Nakon nekog vremena je donio tešku odluku o odlasku, preopterećen zahtjevima brige za sedmorke i troškovima koji idu uz to. Njegovim odlaskom Bobbi se našla u ulozi samohrane majke koja odgaja osmero djece. Danas su to već odrasli ljudi koji su se, kako je nedavno otkrila Bobbi, uspješno osamostalili.

 Izvor: Stil.rs

Možda će vas zanimati

Najnovije