Gotovo svi svjetski mediji su 2009. godine prenijeli vijest da je Amerikanka Nadya Suleman rodila osmorke.Bebe začete umjetnom oplodnjom sa spermom donora - Noah, Maliyah, Isaiah, Nariyah, Jonah, Makai, Josiah i Jeremiah - danas imaju 14 godina, a osim njih ova 47-godišnjakinja ima i 22-godišnjeg sina Eliaha, 20-godišnju kćer Amerah, 19-godišnjeg Joshuu i 18-godišnjeg Aidana.

profimedia-0030032315.jpg
Profimedia Nadya s jednom od osmorki ubrzo nakon njihovog rođenja

Unatoč svjetskoj slavi 2012. je proglasila bankrot, a javnost ju je kritizirala da novac troši na plastične operacije, a ne na brigu o djeci. Njihov je dom tada posjetila i socijalna služba, no utvrdili su da nema znakova zanemarivanja. Iste te godine Nadya se zbog nakupljenog stresa i iscrpljenosti prijavila u psihološku kliniku na liječenje. Kako bi prehranila obitelj počela se baviti striptizom, a glumila je i u filmu za odrasle.

‘Svaki sam se dan budila s groznim, mračnim osjećajem u sebi. Nisam htjela živjeti. Nisam se osjećala ni kao čovjek kad sam se pretvorila u taj lik, kako bi preživjela i prehranila obitelj. Ona mi se gadila i nisam htjela da me djeca tako pamte. Bila sam prisiljena raditi stvari koje nisam htjela jer sam bila prestravljena da ih neću moći uzdržavati i da neće dobiti život kakav zaslužuju. Kad sam prestala glumiti, odjednom sam osjetila taj osjećaj mira, unutrašnjeg veselja. Borba je najbolji učitelj. Postala sam zahvalna za svaku minutu u danu. Samo se male stvari, ništa materijalno, mogu mjeriti s vremenom koje provodim s obitelji’, rekla je i dodala da je morala dotaknuti dno kako bi nešto promijenila.

Bila sam toliko depresivna da sam dobila tablete. Nisam mogla bez njih. Znala sam ih miješati s alkoholom da bih kasnije saznala da je upravo od te kombinacije umrla Whitney Houston. Samo me misao na djecu svaki put spasila od samoubojstva. Jedne večeri, dok sam plesala u striptiz klubu na Floridi, u veljači 2013., prišao mi je visok muškarac, pogledao me ravno u oči, primio za ruku i pet puta mi ponovio: 'Ne moraš ovo raditi'. U tom trenu nisam mogla suspregnuti suze. Postalo mi je mučno. Na trenutak sam spustila pogled, a on je nestao. Odlučila sam se na promjenu. Morala sam ponovno pronaći zdravu osobu u sebi. Nisam htjela da mi djeca ostanu bez mame’, rekla je Oktomama pravog imena Natalie.

Danas je posvećena brizi o sebi i o svom zdravlju. "Nemojte se osjećati krivima što ste odvojili vrijeme za sebe. Vaša obitelj će imati neizmjerne koristi kod toga što brinete za svoj um i tijelo, jer ćete im imati za dati više pozitivne energije", napisala je na Instagramu i dodala da su i njezina djeca usvojila isti takav aktivan način života.

"Moj najstariji Eli, koji kontinuirano trenira već tri godine, nadmašio je ono što sam ja postigla u 30 godina, i voli mi se rugati u teretani“, otkrila je žena koja danas živi normalnim i skromnim životom, a o svom je iskustvu napisala knjigu.