Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRINC WILLIAM, KATE I NJIHOVA DJECA UVIJEK NOSE ODJEĆU PLAVE BOJE: Stručnjak za kraljevsku obitelj objašnjava zašto

Autor Roditelji.hr

Fotografije britanske kraljevske obitelji jasno pokazuju njihov afinitet prema odjeći plave boje, i to nije slučajnost

 Zašto princ William, Kate i djeca uvijek nose odjeću plave boje? Izvor: Profimedia

Ako pogledate fotografije mlade kraljevske obitelji tijekom godina vidjet ćete da u većini situacija nose odjeću plave boje. Princ William, Kate Middleton i njihovo troje djece, George, Charlotte i Louis u nijansama plave boje poziraju za rođendanske portrete, božićne čestitke, ali i za brojne službene svečanosti i ceremonije, kao što je ovogodišnja misa na Uskrs.

 profimedia-0768204852.jpg
Kraljevska obitelj snimljena ove godine na putu na uskršnju misu održanu u kapelici Sv. Georgea
Izvor: Profimedia

Kraljevska obitelj je svjesna poruke koju njihova odjeća šalje. Ne govore, ali se zato njihov stav može vidjeti – kao što je kraljica Elizabeta II jednom rekla. Prije nego li čujemo čime se bave, koju svrhu podržavaju ili kojem događaju prisustvuju, vidimo što nose. Oni to znaju i to vrlo pametno koriste”, rekla je za Vogue Elizabeth Holmes, autorica bestselera 'HRH: So Many Thoughts on Royal Style'.

Tako su, primjerice, Na Dan sjećanja, nosili odjeću crne boje s detaljem crvenog maka. Tijekom posjeta Ukrajinskom kulturnom centru, netom nakon ruske invazije, Kate Middleton je nosila odjeću iste boje kao ukrajinska zastava čime im je poslala suptilnu poruku podrške.

Što onda znači plava boja? To je boja koja predstavlja smirenost i odgovornost, a monarhija je, naposljetku, utjelovljenje stabilnosti. Tu je i činjenica da je plava boja prisutna na britanskoj zastavi: nošenje takve odjeće također suptilno ukazuje na osjećaj patriotizma.

Možda će vas zanimati

Najnovije