Rachel Sacerdoti, 44-godišnja majka iz Londona, priznaje da je nakon rođenja dvoje djece izgubila identitet i samopouzdanje, a u najgoroj fazi težila je 90 kilograma. Sina Davida je rodila prije 11 godina, kćer Rebeccu prije devet, a najmlađu Gabriellu prije šest i tada počinje njezina borba. Godine jo-jo dijeta i isprobavanja opasnih tableta za mršavljenje nisu uspjele skinuti kilograme koje je nakupila tijekom tri trudnoće. Neprestano je bila umorna, kratkog daha i teško je držala korak sa svojom djecom. "Nisam se mogla na pravi način uključiti u njihove živote i biti mama kakvu trebaju - osjećala sam se kao potpuni promašaj", ispričala je za Sun.

Tada je shvatila da mora promijeniti svoj stav prema životu, ali i prehrani. „Željela sam brzu promjenu, pa bih se izgladnjivala“, priznala je i otkrila kako je kilograme počela gubiti tek kada se počela zdravije hraniti i vježbatiPočela je odlaskom u desetominutnu šetnju po ulici. "To je u početku bilo jako bolno za moja stopala i zglobove, jer moje tijelo nije moglo podnijeti vlastitu težinu", objasnila je. Nakon što su joj se stopala prilagodila novoj rutini, produžila je u šetnju do parka.

Pet tjedana kasnije Rachael je počela dizati lagane utege u svom domu, a samo mjesec dana kasnije bila je u teretani. “Čim sam počela vidjela sam rezultate, to je bilo dovoljno, imala sam motivaciju za nastavak. To mi više nije bila obaveza već želja", dodaje i priznaje da u svoju rutinu nikad nije uvrstila trčanje. “Čini mi se da puno ljudi, posebno žene, misle da je trčanje najlakši način za mršavljenje jer je zgodno. Ali dizanje utega može biti puno učinkovitije i bolje je za zglobove", napominje Rachael koja je uvela velike promjene i u prehranu.

Iako više nije na dijeti, pazi da svaki obrok bude bogat proteinima i vlaknima. "Zbog toga više ne žudim za slatkišima na kojima sam prije živjela", objašnjava.

Rachelin jelovnik

Doručak: omlet od jaja - 2 x jaja i 1/2 šalice nasjeckane kuhane puretine

Ručak: pileći sendvič - pecivo, nasjeckana pileća prsa, 6 kriški krastavca i zelena salata

Večera: tjestenina od tune - konzerva tunjevine, 100 g tjestenine, 1/2 limenke umaka od rajčice

Grickalice: banana ili proteinska pločica