Od beba do djece školskog uzrasta – ovog lipnja na raspolaganju su vam kulturne i zabavne aktivnosti za sve uzraste, koje su u većini slučajeva besplatne. Ne sumnjamo da ćete u narednom periodu pronaći nešto idealno za svoje mališane...

LJETO U TREŠNJI
Drugu godinu za redom kazalište Trešnja ususret ljetu i početku školskih praznika organizira raznovrsni program, edukativnog i zabavnog sadržaja naziva „Ljeto u Trešnji“. Svaki dan od 19. do 21. lipnja, u 19 sati, na rasporedu je predstava „Praljudi“, u režiji Radovana Ruždjaka. Kupnjom ulaznice za predstavu publika može besplatno sudjelovati u ostalom programu za djecu koji su pripremili u kazalištu Trešnja: zanimljive radionice (kreativne, steam radionice, radionica Prapovijesna izrada torbica u suradnji s Muzejom krapinskih neandertalaca), besplatna frizura za predstavu, facepainting ili TALENT show za koji traju prijave (kategorije su pjevanje, ples, gluma i sl.), a natjecatelji će na velikoj pozornici imati priliku pred publikom pokazati svoj talent.

Ljeto u Trešnji_foto.jpg
Promo 

OPEN AIR KONCERT KLASIKE ZA BEBE I DJECU
"Odgoj s glazbom - Lana Marasović" za područje Grada Zagreba organizira Open air koncert klasike za bebe i djecu koji će se održati 18. lipnja na Sunčalištu bazena Utrina. U 9,30 sati na rasporedu je koncert za djecu do 3 godine, a u 10,35 sati za djecu od 3 do 6 godina. Svaki koncert traje 45 minuta, slušaju se klasične skladbe te neke od najpopularnijih dječjih pjesmica, a djeca se imaju priliku upoznati s glazbenim instrumentima. Koncerti su interaktivni, edukativni i djeluju povezujuće na odnos roditelja i djeteta.

084A69BC-08A5-4BA2-BCAF-41630EFE459C.jpg
Promo 


LJETO U CESARCU
Centar za kulturu i film Augusta Cesarca tijekom ljeta organizira besplatne radionice i programe za djecu. Program financira Grad Zagreb, sudjelovanje je besplatno, a sav materijal osiguran. Program se odvija u dvije faze – od 26. lipnja do 21. srpnja i ponovno od 25. kolovoza do 1. rujna. Čekaju vas brojne likovne i znanstvene radionice te trikovi i iluzije. Kompletan program možete pogledati na njihovoj internet stranici.

shutterstock_261895142.jpg
Shutterstock 

MIDSOMMAR - Švedski doček ljeta u Zagrebu
Bliži se jedan od najvećih švedskih praznika, Midsommar, i tim povodom veleposlanstvo Švedske u partnerstvu sa švedskim i drugim kompanijama, TZ Grada Zagreba i Zagrebačkim Holdingom organizira švedski doček ljeta u Zagrebu. U subotu, 17. lipnja u parku Opatovina pripremljen je bogat program za najmlađe. U 16 sati na rasporedu je radionica izrade cvjetnih vjenčića te memory igra švedskog jezika, u 17 sati počinje tradicionalni Midsommar ples te igre. Na pikniku će biti i klaunodoktori Crveni nosovi koji će na livadi izvoditi razne trikove, skečeve i žonglirati. U 18 sati počinje radionica „Čista zabava“ koja će djecu učiti o zaštiti okoliša i razvrstavanju otpada kroz memory, kvizove i igre spretnosti. Također u 18 sati počinje i Izviđački izazov za djecu, a istovremeno će za najmlađe biti predstava o psiću Vilji. Posljednja dječja aktivnost u 18.30 je čitanje švedske priče Tjedan Naglavačke, CJ Forssena Ehrlina o dječaku koji se preselio u novi grad i uči se nositi s osjećajima.

lieselotte_van_der_meijs-strawberry_cake-8256.jpg
Promo