Njemačka je osam puta bila europski prvak hokeja na travi, no na nedavno održanom međunarodnom turniru u talijanskom gradu Riva del Garda zagrebački su mališani ipak pokazali premoć i ostvarili veliki uspjeh. Od ukupno pet trofeja naši su sportaši kući odnijeli čak četiri. Hokejski klub Marathon pobijedio je u dvije kategorije, U-8 i U-12, dok je HK Jedinstvo slavilo u kategorijama U-14 dječaci i U-14 djevojčice. No to nije sve, maleni su hokejaši kući odnijeli i individualne trofeje. Najboljim igračem u U-10 kategoriji proglašen je Kristan Karabelj, dok je najboljom igračicom Korina Fabing.

GetOriginalImageById.jpg
Roditelji 

ZAŠTO JE VAŽNO POTICATI DIJETE NA TJELESNU AKTIVNOST?
Redovita tjelesna aktivnost u dječjoj dobi je prijeko potrebna za pravilan rast i razvoj. Djeca bi trebala provesti najmanje 60 minuta dnevno u tjelesnim aktivnostima umjerenog do visokog intenziteta. To može biti neki sport ili vježbanje, ali i igre poput lovice, graničara, školice, gumi-gumija, igre s frizbijem i slično. Dodatne tjelesne aktivnosti u školi utječu i na bolji školski uspjeh djece. Usto, tjelesna aktivnost utječe na smanjenje zamora i dosade. Prilikom vježbanja dolazi do promjena u mozgu koje se ogledaju u povećanoj koncentraciji neurotransmitera i nešto drugačijem funkcioniranju.

IMG-20230610-WA0017.jpg
Roditelji 


KAKO SE MOTIVIRATI?
Tjelesna aktivnost je prirodna ljudska potreba. Vježbanje može biti vrlo zabavno ako, kao u slučaju gore navedenih malenih hokejaša, pronađete aktivnost u kojoj uživate.