Predmenopauza je razdoblje hormnonskih promjena, valunga, promjena raspoloženja, neredovitih mjesečnice, koje mogu izostati i po nekoliko mjeseci pa se opet pojaviti. Mnoge žene ulaskom u predmenopauzu prestaju milsiti o kontracepciji i vjeruju da im je nemoguće ostati u drugome stanju.

No što se tiče ženine plodnosti, liječnici kažu da menopauza počinje tek nakon što žena u kontinuitetu nema ciklus godinu dana.
Claudia Raia, brazilska glumica, bila je šokirana kada su joj liječnici nakon pregleda rekli da je zatrudnjela u 56. godini života.

‘Kada me liječnik pitao jesam li izvadila betu, koja iz krvi otkriva trudnoću, mislila sam da je poludio’, napisala je Claudia na svome Instagramu.

Kako nije mogla dočekati nalaze, a liječnici su joj stavili bubu u uho o mogućoj trudnoći, glumica je u ljekarni kupila test za trudnoću koji je bio pozitivan.

‘Test je pokazao da sam trudna. Mislila sam da to nije moguće u mojim godinama’, dodala je.

Raia je u prosincu napunila 56 godina, a ovoga mjeseca je rodila dječaka Lucu. Inače, maleni Luca joj je prvo dijete s trećim suprugom Jarbasom Homemom de Mellom, s kojim je u braku od 2018. godine. Brazilska glumica majka je još dvoje djece, 25-godišnjeg Enza i 20-godišnje Sophije.

No zanimljivo je, kako prenose strani mediji, da se Raia bila nekoliko godina ranije podvrgnula potpomognutoj oplodnji, ali neuspješno. Tim više joj je pravo iznenađenje i čudo bilo otkriće da je prirodnim putem ostala trudna u zrelim godinama svoga života.