Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U SEBI NOSE ČISTOĆU I SVJEŽINU: Prelijepa i zvučna imena za djevojčice rođene u siječnju

Autor Sanja Matasić

Izdvajamo za vas najljepša imena za djevojčice koja u sebi imaju snažna značenja i kao stvorena su za vaše malene princeze rođene u siječnju.

 djevojčica u snijegu Izvor: Shutterstock

Očekujete siječanjsku bebu, i znate da je djevojčica? Donosimo ideje za prekrasna zimska ženska imenakoja su raznolika i odišu zimskom čarolijom.

Elsa

Unatrag nekoliko godina sve djevojčice bile su očarane Elzom iz crtića ‘Snježno kraljevstvo’, i ako pomislite na zimu, Elsa ili Elza je ime koje najviše asocira na mirnoću i savršenstvo snijega i leda. Ime je inačica imena Elisabeth koje znači ‘posvećena Bogu’.

Lumi

Iako kod nas ulazi tek na mala vrata, u ostalim europskim zemljama Lumi je vrlo popularno ime. Lumi je finska riječ značenja 'snijeg'.

 zimska beba Izvor: Shutterstock

Neva

Kratko, zvučno i predivno, poznato u pričama Ivane Brlić Mažuranić, a Neva ime dolazi iz latinskog i znači 'snijeg'.  

Blanka

Kako bjelina podsjeća na zimu i na snijeg, tako ime Blanka simbolizira zimsko razdoblje godine. Blanka je španjolska riječ koja znači 'bijela'.

Lucija

Ovo ime dolazi od latinske riječi lux, što znači svjetlosti često se daje djevojčicama rođenima u cik zore. Mnoge princeze dobivaju ime i po svetoj Luciji, navjestiteljici Božićnog svjetla. 

Možda će vas zanimati

Najnovije