Sva su djeca nemirna na svoj način, ali ima i onih koja su ipak malo energičnija. Za neke klince kažemo da ne mogu biti mirni duže od minute, da su uvijek u pokretu i da ih sve zanima.

Ako ste pratite horoskop, možda će vas zanimati u kojim se horoskopskim znakovima rađaju najživahnija djeca i za koju vam treba posebna doza strpljenja i tolerancije, ili čvršće granice.

Blizanci

Blizanci su uvijek puni energije i nikada si ne dopušta

brat i sestra vježbaju u dnevnom boravku
Shutterstock 

  ju pauzu. Od trenutka kada se probude ujutro do trenutka kada utonu u san, jednostavno se ne zaustavljaju. Cilj im je što bolje iskoristiti dan, a to objašnjava i zbog čega toliko vole uživati u trenutku. Nemojte ih gušiti, stalno imajte u rukavu neke zanimljive aktivnosti kojima će se vaše dijete zabaviti, i ne zaboravite da ih zanima istraživanje svijeta oko njih.

Vodenjak

Vodenjaci ne vole zabrane i vole izazove. Od malih nogu su filozofski nastrojeni i originalni, a njihov je cilj sve doživjeti iskustveno. I baš ako im nešto zabranite, upravo to im je najslađe. Osigurajte im okruženje u kojem će moći nešto graditi ili izrađivati, kreativno se izražavati. Postavljajte im zagonetke i dajte im priliku da pronalaze rješenja.

Ovan

Ovan je vrlo aktivan horoskopski znak, pa ovu djecu nikada nećete uhvatiti da im je dosadno. No oni vole tjelesnu aktivnost, vole se pentrati po toboganima, trčati za loptom. Prirodno su nadareni za sport, i to je najbolji način na koji troše višak energije. Omogućite im da se bave aktivnošću u kojoj su dobri i da se stalno mogu s nekim natjecati jer vole pobjeđivati.

Strijelac

Kao tipičan vatreni znak, Strijelac uvijek pred sobom neki cilj i učinit će sve da ga i ostvari. Od malih nogu Strijelci su najsretniji kada mogu putovati i upoznavati nova mjesta te sklapati prijateljstva sa svojim vršnjacima. Najbolje će funkcionirati u igri s djecom pa je dobro da svoj dom otvorite za druženja i zabavu.