Želite li u svoj dom unijeti atmosferu Božića, prožetu divnim mirisima, koji su karakteristični za ovo doba godine? Dovoljno je da potražite namirnice kao što su šišarke, agrumi (naranče, limuni, klementine, grejp) i cijeli klinčići.

Naime, kombinirajući začine i citruse, možete dobiti prekrasne prirodne ukrase za blagdanski stol koji se zovu pomander kuglice. Ne samo da ove pomander kuglice izgledaju svečano posložene u zdjelicama, već i odišu blagdanskim mirisom začinjenim citrusima.

I tako ih je jednostavno napraviti - sve što trebate su tri stvari: cijeli osušeni klinčić, tanko uže i mješavinu naranči, grejpa, klementina i limuna po vašem izboru.

profimedia-0740098805.jpg
Profimedia 

A evo kako napraviti ovaj ukras u samo nekoliko koraka!

Umetnite klinčiće u citruse u raznim oblicima po želji, ravnomjerno ih rasporedivši po opsegu ploda. Zavežite jedan kraj užeta oko glave klinčića, ostavljajući manji dio. Omotajte uže oko svake glavice klinčića kako biste oblikovali željeni oblik. Neki dizajni (primjerice oblik dijamanata) su malo zahtijevniji ali i rezultat je ljepši.

profimedia-0656894594.jpg
Profimedia 

Nastavite omatati uže oko klinčića dok ne dođete do početne točke. Zavežite zajedno kraj užeta i dio koji ste ostavili na početku. Odrežite sav višak. Posložite u zdjelice, stavite ih na blagdanski stol i uživajte u mirisu blagdana!