Ime Jennifer Aniston (53) godinama se povlačilo po medijima zbog njezina privatnog života, i to uglavnom zbog braka s Bradom Pittom, a često je bila predmet osude jer se nije ostvarila u ulozi majke. Glumica, pogotovo sada kad je otkrila kroz što je sve prošla kako bi se ostvarila kao majka, samo je još jedan dokaz da žene ne treba pitati o trudnoći jer možda ne znate kroz što sve prolaze.

Mnogi su tvrdili da Jennifer zapravo ne želi imati djecu, a ona je godinama samo šutjela o ovoj temi. Međutim, kako je otkrila, ne samo što nije istina da nije željela djecu nego je pokušavala ostati trudna, ali neuspješno.

Prema njezinim riječima, za Allure, svoje tridesete i četrdesete godine borila se s neplodnošću, a imala je i nekoliko pokušaja izvantjelesne oplodnje. Nakon što je prošla razne emotivne faze, danas je, kaže, konačno u miru sa samom sobom.

‘Pokušavala sam ostati trudna. Za mene je to bio put pun izazova’, objasnila je i istaknula da joj je posebno teško padalo što su mediji stalno pisali o njezinoj intimi, o tome je li u drugom stanju, želi li djecu i jesu li je bivši partneri ostavljali zbog toga što ne želi postati majka.

‘Sve te godine i godine medijskih nagađanja... Bilo je teško. Prolazila sam potpomognute oplodnje, pila kineske čajeve, sve... Ulagala sam sve u to. Sve bih dala da mi je netko rekao: ‘Zamrzni jajne stanice. Učini sebi uslugu.’ No jednostavno ne razmišljate tako. I tako sam danas ovdje. Taj brod je otplovio’, ispričala je Jennifer Aniston.

Glumica je istaknula tešku poziviju koju u svijetu imaju žene koje se nisu ostvarile kao majke, a uz to imaju uspješnu karijeru jer su predmetom predrasuda i odmah su etiketirane kao one koje su sebične i koje samo trče za karijerom.

‘Više nema onoga 'Mogu li? Možda. Možda. Možda. Više ne moram razmišljati o tome’, kaže Jennifer i objašnjava da je sada slobodna od očekivanja I da je prihvatila da se nikad neće ostvariti kao majka.