Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TIKTOKER UHVATIO MAJKU KOJA JE OSTAVILA BEBU SAMU U AUTU: Roditelji zgroženi, a evo što kaže struka

Autor Sanja Matasić

Mama je 'skočila' u shopping, ostavivši bebu da spava sama u autu.

 ostavila bebu.jpg Izvor: TikTok Screenshot

TikToker @freddyboi90 slučajno je naišao na bebu, staru oko godinu dana, koju je majka ostavila u autu dok je otišla u kupovinu. Vidno ljutit i u nevjerici, snimio je bebu u autu, a potom je objavio follow up video, u kojem se vidi majka kako dolazi iz trgovine i ulazi u auto. Iako ju je pokušao upozoriti, ona ga je hladnokrvno izignorirala.

Tiktoker komentiranje videa počinje rečenicom ‘Vidite li tko je u autu?’, a potom je zumirao na dijete u sjedalici.

Kako je mjesto radnje u SAD-u, gdje je znatno viša stopa kriminala nego na našim područjima, mnogi su roditelji oštro kritizirali mamu koja je ostavila dijete bez nadzora u autu.

Vezano uz ovaj video, za portal Newsweek, svoje je mišljenje dala i Amber Rollins, voditeljica neprofitne organizacije Kids and Car Safety napomenuvši kako, nažalost, mnogi američki roditelji nisu svjesni kakvim sve opasnostima izlažu svoje dijete ako ga ostave samog u automobilu.

Iako je općepoznato da je samo tijekom 2022. u SAD-u umrlo čak 30 djece od posljedica toplinskog udara u vozilu, još uvijek mnogi roditelji ne uzimaju o obzir ovu opasnost.

Nadalje, govori Amber Rollins, tijekom 2022. godine više od 200 djece je ukradeno iz vozila. Ističe također da je tisuće djece ozbiljno ozlijeđeno ili se zadavilo sigurnosnim pojasevima.

'Ne postoji 'sigurno' vrijeme tijekom kojeg bi dijete moglo boraviti samo u vozilu. Nije važno kakva je temperatura zraka niti jeste li u sigurnom susjedstvu. Nesreća se može dogoditi bilo gdje', upozorava Amber Rollins.

Možda će vas zanimati

Najnovije