Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AMERIKANCI ŠOKIRANI DANSKIM RODITELJSTVOM: 'Oni vani ostavljaju bebe u kolicima, a mi ne smijemo ni vrećicu čipsa'

Autor Sanja Matasić

Bebe bolje spavaju na zraku, a to jača i njihov imunitet, potvrdili su stručnjaci.

 danske bebe.jpg Izvor: TikTok Screenshot

Trendovi roditeljstva razlikuju se od zemlje do zemlje jer, priznajte, da nije tako, ovaj svijet bi bio prilično dosadno mjesto. No mama Annie svojim je videom posebno šokirala američke TikTok korisnike jer je praksa koju je prikazala u američkim državama nezamisliva, čak i zakonski neprihvatljiva.

Riječ je o tome da roditelji u Danskoj, ali i u ostalim skandinavskim zemljama svoje bebe ostavljaju vani u kolicima, bez obzira na hladnoću, dok oni piju kavu u kafićima, obavljaju shopping ili bilo koju radnju u zatvorenom prostoru.

@annieineventyrland

♬ IDORU - Grimes

Kolica nisu zaključana, na njima nema nikakvog alarma, bebu samo 'parkirate' i odete obaviti što želite. Često je beba umotana u laganu pernatu dekicu kako bi joj se regulirala tjelesna temperatura. Pokrivač za kišu na kolicima štiti bebu od kiše, snijega ili vjetra.

Tako da vidjeti cijeli vozni park beba ispred nekog mjesta u Danskoj nije ništa neobično, a tiktokerica Annie to naziva 'kulturnom normom'. U skandinavskim zemljama, naglašava Annie, to preporučuju i primalje te ovu praksu potvrđuju kao pozitivnu i mnogi znanstvenici.

No ova europska roditeljska praksa šokirala je roditelje s drugu stranu Bare. Većina američkih korisnika TikToka jednostavno ne može zamisliti da se ova praksa primjenjuje bilo gdje na njihovu kontinentu. I ne, nije ih strah da će se beba prehladiti niti da će se osjećati napušteno. Većina komentara ukazuje na to da se Amerikanci boje da bi njihove bebe mogle biti otete.

Na tu temu jedan je korisnik duhovito komentirao: 'Živimo u New Yorku... ne možemo čak ni vrećicu čipsa ostaviti vani'.

Možda će vas zanimati

Najnovije