Chrissy Teigen, poznati model i majka dvoje djece, koja je nakon tragičnog gubitka bebe u 5. mjesecu trudnoće ponovno trudna, uvijek je bila transparentna na društvenim mrežama, ali i u medijima o tome što joj se događa u životu.

No prije dvije godine, kada je izgubila svoje dijete, Jacka, u 20. tjednu trudnoće, što je i razumljivo, nešto je ipak zadržala samo za sebe i svoju obitelj.

Teigen je nedavno otkrila da, kada je izgubila Jacka 2020. godine, nije bila riječ o spontanom pobačaju, kako je na svojim društvenim mrežama tada objasnila. Chrissy su liječnici zbog zdravstvenih razloga inducirali pobačaj, ali u to vrijeme, kako je priznala na konferenciji The day of unreasonable conversation', još nije mogla tu činjenicu u potpunosti prihvatiti i emocionalno obraditi.

'Prije dvije godine, kad sam bila trudna s Jackom, svojim trećim djetetom, morala sam donijeti mnogo emotivno teških odluka. Negdje na pola puta postalo je vrlo jasno da on neće preživjeti, a niti ja bez medicinske intervencije', rekla je Teigen.

U nastavku Chrissy Teigen je naglasila da je važno događaj koji se zbio i koji je njoj bio traumatičan nazvati pravim riječima – inducirani pobačaj u svrhu spašavanja njezinog života jer beba nije imala šanse da preživi.

'U javnosti sam dala izjavu da je to bio spontani pobačaj, i svi su to tako prihvatili. Kasnije, bilo mi je žao što nisam odmah rekla istinu jer mi je trebalo neko vrijeme da i mi prihvatimo da je zapravo bio abortus', objasnila je Chrissy.

U SAD-u pobačaj je zabranjen u 13 država, s iznimkom da bi se spasio život majke.