Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO SU RUJANSKE BEBE POSEBNE? Društvenjaci i umjetničke duše, a izvrsni u školi

Rujan nas uvodi u novu sezonu, početak školske godine, u vesele tople boje i osvježavajuću jesen. Također, u rujnu se rađaju bebe koje oduševljavaju svojom osobnošću

 rujanska beba Izvor: Shutterstock

Statistike pokazuju kako se tijekom rujna rađa velik broj beba u odnosu na ostale mjesece u godini. Možda je to posljedica hladnih zimskih mjeseci, kada se zaljubljeni češće zadržavaju u zatvorenome i vode ljubav. Ali, eto, očekujte pravi baby boom ovoga rujna.

Rujanske su bebe po horoskopskom znaku Djevice ili Vage. Ako im je rođendan početkom mjeseca, djeca u znaku Djevice su praktična, odana i vrlo organizirana već od malih nogu. Nakon 22. rujna riječ je o bebicama rođenima u znaku Vage, koje izrastaju u male društvenjake, vrlo često usmjerene na umjetnost.

Uspješni su u školi!

Kad je riječ o školskom uspjehu, mali rujanci su vrlo pedantni i ambiciozni pa tijekom školovanja postižu jako dobre rezultate. Jedno je britansko istraživanje donijelo statistički podataka o tome da rujanska djeca imaju 20 posto veću vjerojatnost upisivanja na prestižne fakultete.

 dijete u školi Izvor: Shutterstock

Manja je vjerojatnost da će upadati u nevolje Istraživanje prema kojem su djeca rođena u rujnu uspješnija u školi pokazalo je i da će ta djeca imati manje problema sa zakonom nego djeca rođena u kolovozu. Razlog je taj što su među starijom djecom u školi te su automatski odgovorniji kako za sebe tako i za vršnjake iz razreda.

Uspješni sportaši!

Djeca rođena u rujnu vrlo su pokretna čim počnu puzati, motorika im se razvija brzinom munje pa ih roditelji stalno moraju hvatati da ne naprave neku nepodopštinu. Iznimne motoričke vještine predispozicija su za uspješne sportaše, a upornost i temeljitost tome daju samo finalni touch.

Dobrog su mentalnog zdravlja

Istraživači su ljude rođene u listopadu povezali s manjim rizikom od samoubojstva, što ukazuje da bi bebe rođene ovog mjeseca mogle biti sklone dobrom mentalnom zdravlju. Datum rođenja u listopadu, čini se, ima statistički dobar potencijal za dug i kvalitetan život - u fizičkom I mentalnom smislu.

Statistike su pokazale da su osobe rođene u rujnu i dobroga fizičkoga zdravlja te da dožive duboku starost. Slavne osobe rođene u rujnu su Beyoncé, Zendaya, Will Smith, Keanu Reeves i princ Harry.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije