Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DAVID - STARO IME PREKRASNOG ZNAČENJA: Kod nas je postalo popularno prije 10-ak godina, a u sebi nosi toplinu ljubavi

Autor Sanja Matasić

David je ime još iz davnih vremena, a u sebi nosi toplinu ljubavi

 toddler Izvor: Shutterstock

Tražiti ime za dječaka u današnje vrijeme može biti prilično težak posao. Toliko imena ima u ponudi, a na roditeljima je da odaberu ono koje najbolje odgovara osobnosti mališana koji dolazi na svijet.

Ako ste ljubitelji starijih imena, koja, osim značenja, iza sebe imaju i priču, ime David je možda ono koje ste tražili. Značenje ovoga imena je ‘voljen, ljubljen’, a potječe još iz davnih dana dok se pisala židovska Tora. Prvi i jedan od najpoznatijih judejskih kraljeva zvao se David, a priča o njemu smještena je i u Bibliju jer je je iz njegove loze rođen Isus.

 dječak i tata Izvor: Shutterstock

Na hebrejskome David se pisao Dawidh, a kod Muslimana Daut ili Davud. Na našim prostorima ime David je postalo popularno od 2010. godine, a vjerojatno razlog nije samo njegovo predivno značenje.

Jer, ako ste imalo upućeni u priču o najpoznatijem izraelskom kralju Davidu, vjerojatno ćete poželjeti da vaš dječak bude hrabar, pošten i častan kao on. Naime, još dok nije postao vladar, David je bio običan pastir, a proslavio se u borbi s divom Golijatom kojeg je pobijedio svojom lukavošću i hrabrošću.

Možda će vas zanimati

Najnovije