Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBJAVITI IME PRIJE DJETETOVA ROĐENJA, DA ILI NE? Tri razloga ZA i tri razloga PROTIV

Autor Sanja Matasić

Kao i spol, i ime može biti iznenađenje.

 beba Izvor: Shutterstock

Dok iščekuju bebu, ima roditelja koji ne žele znati spol, a time ne objavljuju niti ime bebi. No ima roditelja koji obznanjuju i spol, a o imenu vole raspravljati s prijateljima i rodbinom ili o izboru odluče čim doznaju spol. Kad je riječ o dvojbi je li bolje objaviti ime prije bebina rođenja ili nije, evo nekih 'za' i 'protiv' argumenata.

Zašto da?

1. Što, naravno, može biti i korisno, pogotovo ako imate nekoliko imena na popisu i nikako se ne možete odlučiti koje je pravo. Razgovarajući s rodbinom i prijateljima, možete doznati i neke konotacije imena koje vam se ne sviđaju ili čak neke nove ideje.

2. Mnogi smatraju da ćete se bolje povezati s bebom ako je od samog začeća zovete po imenu.

3. Ako objavite ime, vi ste ga prvi rezervirali pa vjerojatno, ako je u vašoj blizini još koja bebica na putu, njezini će vam roditelji prepustiti prvenstvo biranja. 

Zašto ne?

1. Ako ste već donijeli odluku, mogla bi vas poljuljati negativna mišljenja vaših sugovornika. Koliko god da ste jaka osobnost, jednom kad čujete različita mišljenja, teško ćete ih moći ignorirati. No budite svjesni da je sugovornička prosudba subjektivna i vezana uz njegovo iskustvo s osobama koje su možda nosile ime koje namjeravate dati svome djetetu.
No ako ste odlučili čekati s objavom imena dok se dijete ne rodi, malo tko će reći da mu se ne sviđa ime i povezat će ga odmah s vašom preslatkom bebom pa će sve negativne konotacije nestati.

2. Bit ćete sigurni da vam nitko neće 'ukrasti' ime.  

3. No može se dogoditi da cijelo vrijeme trudnoće bebu zovete jednim imenom, međutim, kada se dijete rodi, shvatite da mu uopće ne odgovara ime koje ste mu odabrali. Ne samo što ćete se vi morati navikavati na novo ime, nego i vaša bliža okolina kojoj ste otkrili svoj izbor.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije