Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAJ BROJ DJECE JE MAJKAMA NAJVIŠE STRESAN: Iznenadit će vas rezultati provedenog istraživanja

Autor Jelena Pervan

Koliko je djece idealna brojka za vašu obitelj?

 mama s troje djece Izvor: Shutterstock

Roditeljstvo je i predivno i zahtjevno, imali jedno, dvoje ili četvero djece. Svaka je obitelj drugačija i svako je dijete drugačije. Ono što je nekima previše, drugima je dovoljno. Odgovor na pitanje koliko je djece optimalno, krije se u svakoj obitelji za sebe, a jedno je istraživanje pokazalo koja brojka djece majkama stvara najveći stres.

Troje je najstresnije

Today Parents je napravio istraživanje na više od 7.000 majki u Americi, a rezultati pokazuju da je troje djece najstresnije za majku, mnogo stresnije od dvoje. Istraživanje je također pokazalo da su razine stresa kod majki koje imaju četvero djece znatno niže.
Ako gledamo čisto matematički, s troje ste djece vi i partner u manjini. S dvoje ste se mogli podijeliti, ali s troje je puno teže, posebno dok su mali i dok vas trebaju stalno.

 djeca se igraju Izvor: Shutterstock

Svega je više

S troje se djece u početku sve može činiti komplicirano. Vjerojatno će vam zatrebati veći automobil ili veći stambeni prostor. Svega će biti više, i troškova i potrebe za vašom blizinom, a ponajviše buke.

Ipak, majke troje djece ističu da je i ljubavi znatno više i da zbog toga vrijedi sav trud i stres. S trećim su djetetom roditelji puno opušteniji, već poznaju sebe kao roditelji i znaju dovoljno o djeci pa je pristup drugačiji.

Možda će vas zanimati

Najnovije