Osim što roditelji biraju ime za dijete koje im se sviđa, obraćaju pozornost i na to da se svidi i drugima, da ne bude prečesto, da ne zvuči pomodno, ali niti da je preobično ili staromodno.
Predstavljamo vam popis imena koja će vam se možda svidjeti, a nose snažnu simboliku - čudo.

IVA

Jedno od najpopularnijih kratkih imena, nekad su često davali djeci, ali u posljednjih nekoliko godina se prorijedilo. Skraćeno je od imena Ivana. Značenje je ‘Bog je milostiv’ ili ‘dar od Boga’, što se može tumačiti i kao čudo.

mama se igra s bebom
Shutterstock 

DOROTEA

Ovo je ime grčkog porijekla, a ima isto značenje kao i ime Teodora, dar Božji. Oba su imena su nastala od istih riječi, theos, što znači ‘Bog’, i reči doron, što znači ‘dar’. Ostali su oblici ovog imena Dora, Dorja i Doroteja.

MATEJ

Klasično muško ime koje s godinama ne gubi na popularnosti. Značenje ovog imena grčkog porijekla nastalo je od riječi matthias, što znači Božji dar. Ostali oblici ovog imena su Mateja, Mateo, Matija, Matea.

MIRA

Postoje mnoga tumačenja ovog imena, ali ime Mira najvjerojatnije je nastalo od riječi 'mir'. Poznato je i da je ime Mira skraćenica od imena Mirjana. Prema latinskom tumačenju, Mira znači predivna. No, u engleskom jeziku to ime može biti skraćeni oblik riječi miracle (čudo).

AMARI

Snažno, a opet ženstveno ime koje nije često, i baš zbog toga je posebno. Značenje imena je ‘čudo Božje’.