Zvijezda 'Plave lagune', glumica i majka dviju tinejdžerica, Brooke Shields za magazin Romper iskreno je progovorila o majčinstvu, prihvaćanju svog tijela i starenju u društvu koje je opsjednuto izgledom i mladošću.

Dani prolaze sporo, ali godine brzo

Na pitanje novinarke o tome što bi poručila mladim majkama, Brooke je komentirala kako razumije težinu ranih dana majčinstva, ali da je važno osvijestiti kako u tom periodu dani prolaze sporo, ali godine brzo.
Ističe kako žene trebaju pronaći ravnotežu, koliko god je to moguće, jer majčinstvo te u potpunosti obuzima.

Da, sad je teško, ali neće trajati zauvijek, tako da uživajte u lijepim trenucima dok god možete i nemojte zaboraviti na sebe. – naglasila je.

Brooke kaže kako je nekad mislila da je odvajanje vremena samo za sebe sebično, ali danas shvaća da to nije bilo zdravo razmišljanje.

S godinama dolazi mudrost i samopouzdanje

Kao majka tinejdžerica, Brooke je uznemirena očekivanjima koje društvo ima od mladih žena, kad je u pitanju fizički izgled te nerealnim standardima ljepote.

Smatra kako u ovoj dobi mlade žene trebaju uživati u svom životu i prihvaćati svoje godine s radošću.
Komentirala je sve manji broj žena starijih od 40 i 50 godina u reklamnoj industriji.

Moramo se boriti protiv takvih nametnutih standarda ljepote i govoriti koliko je naša različitost predivna. Sa zrelošću dolaze mudrost i samopouzdanje i trebamo prestati starenje percipirati na kriv način, prepun stereotipa. – zaključila je Brooke.