Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POZNATA GLUMICA O MAJČINSTVU: 'Nakon zlostavljanja i pakla droge, shvatila sam da se i meni mogu dogoditi lijepe stvari'

Autor Sanja Matasić

Mena Suvari seksualno je zlostavljanja od 12 do 20 godine, a potom je strmoglavo krenula u svijet droge. Postala je mama u 42. godini.

 mena suvari.jpg Izvor: Instagram

Glumica Mena Suvari, zvijezda filmova 'Američka pita' i 'Vrtlog života', u travnju je prošle godine, u svojoj 41. godini, rodila svoje prvo dijete, sina Christophera Alexandera. Razlog zašto se na majčinstvo odlučila tek na ulasku u 5. desetljeće svoga života dugačak je put borbe s raznim ovisnostima i traumom nastalom nakon dugogodišnjeg seksualnog zlostavljanja u dobi dok je još bila djevojčica.

Kada je rodila, za People je izjavila: 'Nikad se nisam osjećala kao majčinski tip žene, uglavnom sam se cijeli život borila sa svojim demonima pa je za mene velika stvar prihvatiti da mi se moglo uopće dogoditi nešto tako prekrasno kao što je majčinstvo. Vjerojatno sam zato i imala dugo vremena problema sa začećem.'

U svojoj knjizi The Great Peace: A Memoir, koja je objavljena 2021. godine, slavna glumica opisuje svoje psihološke traume nastale kao posljedica seksualnog zlostavljanja, kojem je bila izložena od svoje 12. do 20 godine života. Njezina duboka trauma potom ju je doslovno otjerala na rave scenu, život po noćnim klubovima i u ovisnost o teškim drogama.

Nakon što se riješila ovisnosti, nakon dugi niz godina psihoterapije, za majčinstvo je postala spremna tek kada je ušla u svoje 40-e godine života.


Kao majka malenog dječaka, kao rehabilitirana osoba, spremna da kroz majčinstvo nauči preostale životne lekcije, Mena Suvari je u svome intervjuu za People otkrila kako je njezin fokus trenutno isključivo na odgoju njezina sina.

'Tražim sebe u njemu i samo mu želim dati najbolje što zaslužuje. Više nemam vremena osjećati se loše zbog onoga što mi se dogodilo u životu. Prekrasan je dar imati sina. Više se ne radi o meni, i to je oslobađajuća spoznaja. Imam svoju svrhu otkad sam postala majka, a to je bezuvjetna ljubav prema Alexanderu. Počela sam vjerovati da se meni mogu dogoditi lijepe stvari i to je promijenilo lošu sliku o sebi koju sam imala godinama', ispričala je glumica za People.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije