Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEBA ĆE SE U SEKUNDI SMIRITI I NASMIJATI: Ove neobične stvari mogu je zabaviti bolje od bilo koje igračke

Autor Sanja Matasić

Mame su ispričale svoja iskustva s neobičnim predmetima kojima zabavljaju djecu.

 bebe se smiju Izvor: Shutterstock

Sigurno ste primijetili da vašu bebu najneobičnije stvari mogu zabaviti duže vrijeme, a da im igračke koje im nudite uopće ne djeluju zanimljivo. Evo koje su predmete mame navele, a kojima su umirile i razveselile svoje mališane. Možda i vama na pamet padnu neke ideje za igru.

Boca s vodom

Na jednom forumu za roditelje, mama je podijelila svoje neobično iskustvo s bocom. ‘Moju slatkicu smiruje bočica vode. Kad je presvlačim ili kada je uznemirena i plače, a znam da je sita i da su joj pelene suhe, samo uzmem u ruke bočicu s vodom i vrtim je. Ona je gleda kao svjetsko čudo’, napisala je.

Kihanje

Sigurno ste primijetili da ako kihnete u blizini djeteta, ono se veseli, a evo i zašto:

‘Naše kihanje posebno razveseljava bebe jer je glasno i propraćeno čudnim izrazima lica (vide kontraste na licu), što je dobitna je kombinacija za bebin smijeh’, objašnjavaju stručnjaci.

Etikete

Jedna mama otkrila je da njezina sina posebno zabavljaju etikete. ‘Mom sinu su etikete bile jedno vrijeme jako zanimljive. Znao je prebirati prstićima i gledati ih kao neku magiju’, rekla je ona, a evo kako stručnjaci to objašnjavaju:

‘Skoro sve bebe obožavaju etikete jer im je veličina idealna za njihove ručice i različitih su tekstura. Obično su i kontrastnih boja, a to je upravo ono što male oči vide.’

Plastične vrećice

Još jedna od neobičnih stvari na koju svaka beba pokaže osmijeh je šuškanje, pogotovo plastičnih vrećica. One su im zanimljive zbog teksture i smiješnog zvuka koji proizvode dok ih dodiruju.

Radijatori

‘Naša malena se smiri na podlozi za presvlačenje i uvijek gleda u radijator. Ponekad mu se smješka, a odnedavno mu i 'priča'. Kumovi su nam došli u posjet, ona je zaplakala, a moj je suprug rekao: ‘Odnijet ću je da malo gleda u radijator’, ljudi su ostali začuđeni’, napisala je jedna majka.

 beba se smije Izvor: Shutterstock

Stručnjaci su i ovo objasnili.

‘Male bebe ne vide kontraste i boje, a upravo to je razlog zašto vole gledati u zid ili radijator. Naime, ne mogu razlikovati dubinu i boje, ali ono što mogu vidjeti su obrisi, odnosno rubovi na kojima se spaja zid i plafon. Ono što ih posebno zanima su sjene na zidovima i radijatori, pa ako se još i pomiču, zabava je zajamčena.’

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije