Laura je majka četvero djece, a njezino četvro dijete, djevojčica Scarlett rođena je s Downovim sindromom. Laura je u 20. tjednu trudnoće doznala da nosi djevojčicu, a tijekom trudnoće liječnici su joj ponudili da ide na testiranje krvi pomoću kojeg se mogu otkriti genetski poremećaji kod ploda, ali i ona i suprug Chriss bili su suglasni da to ne žele.

‘Liječnici su mi predložili da napravim test na Down sindrom, ali odbila sam. Imala sam samo 32 godine i 0.0014 posto šanse da moja beba ima Downov sindrom. Bila sam sigurna da je moja beba zdrava’, prisjeća se Laura iz Kentuckyja.
Laura je ispričala kako su i njezino starije troje djece bili vrlo sitne bebe, ali Scarlett se ipak po nečemu razlikovala od svoje braće i sestara.

‘No čim mi je sestra predala bebu, primijetila sam da su joj obrazi jako crveni a uši neprirodno malene. Pogledala sam u supruga i pitala ga: 'Misliš li da ima Downov sindrom?' Bila sam sigurna da će mi reći kako sam paranoična. Međutim, sa suzama u očima je rekao: 'Možda'. Pretrnula sam. Moj je suprug liječnik i znam da njegovo 'možda' zapravo znači 'da'. Pitala sam liječnicu za mišljenje, a ona je pogledala našu djevojčicu I sigurnim glasom rekla: ‘Da, ima Downov sindrom’, ispričala je Laura.

Laura je objasnila da joj je najveći strah bio da se neće znati na pravi način znati brinuti o Scarlett pa nakon što je doznala dijagnozu, prolazila je vrlo trško razdoblje.

‘Danima sam se borila sa svojim predrasudama prema Scarlett, a onda sam odlučila pomiriti se s time što je Scarlett drugačija. Dopustila sam starijoj djeci da se rasplaču kada su prvi put vidjeli svoju seku, ali nakon toga im više nisam dopuštala da sažalijevaju Scarlett’, Laura otvoreno govori o svojim borbama.

Djevojčica Scarlett danas ima pet godina, a njezina mama Laura ističe koliko ju je promijenila tako malena djevojčica s tako velikim i hrabrim srcem: ‘Downov sindrom nije nešto loše, samo je drugačije. Meni je s početka djelovao kao nešto grozno što nam se kao obitelji dogodilo, a samo zato što mi je bio nepoznanica. A sve što je nepoznato, toga se bojimo. Moja Scarlett nije loša niti zastrašujuća, ona je divna djevojčica velikog srca. Svi moji strahovi dolazili su samo od neznanja. Scarlett je pametna, domišljata, zna brojati do 10 i ponosna sam na nju, svaki dan. I zaista je blagoslov našoj obitelji’, zaključuje ova mama.