Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEKE INSTAGRAM MAME LIJEČE SVOJE KOMPLEKSE NA DJECI: Slike beba su im pune filtera, zar ih se srame?

Društvene mreže utjecale su i na majčinstvo koje ostavlja velike posljedice na generacije koje dolaze.

 slavne mame.jpg Izvor: Screenshot Instagram

Jeste li se ikada zapitali što se događa ljudima u posljednje vrijeme, zašto pokušavaju živjeti život koji nije njihov, a i lažirati svoj izgled? No, tu nije kraj, neke moderne mame toliko su se zadubile u filtere da ih koriste i na svojoj djeci.

'Nedavno sam bila na prvom rođendanu kćeri mojih prijateljica i gledam anđelčića u bijeloj haljini, sa velikim cvijetom u kosi, tako slatka! Jedino što su na obrazima uočljivi crveni dijelovi, ekcemi koji su česti kod djece, ali nekako je s tim još slađe, kao mala ruža.

 Instagram mame pretjeruju s filterima Izvor: Screenshot Instagram

Lijepo nam je, idemo kući i nakon nekoliko sati ponosna mama objavljuje slike na društvenim mrežama. Gledam slike, dijete je, ali lice je ispeglano kao iz reklame, nema ni traga crvenilu. Dobro, možda je mama uzrujana, pa baš to nije htjela da se vidi. Iskompleksirane mame, djecu se ništa ne pita. Međutim, to nije sve, kad sam bolje pogledala i oči su joj drugačije, trepavice su joj veće, izgleda kao da je blago našminkana. Dobro, shvaćam, filteri su napravili svoje.

Sjedim, gledam slike i pitam se "zašto"? Djevojčica je tako slatka, raste i veseli se životu. Postoji mali problem, prolazan, a umjesto da se roditelji opuste i uživaju u prvom djetetu, opterećuje ih to što dijete mora biti besprijekorno, točnije da ga moraju prezentirati na društvenim mrežama, tamo nekim virtualnim prijateljima.

 Instagram mame pretjeruju s filterima Izvor: Screenshot Instagram

Međutim, vidim da ova beba izgleda kao još jedna koju sam nedavno vidjela. Skrolam malo niže, druga mama očito koristi isti filter za svoje dijete jer je kći i ovu malenu kopirala s prethodnih slika. Dvije različite obitelji, djeca gotovo identična. Mora da su geni.

Tupo buljim u slike i pitam se "zašto"? Zašto stavljati filtere na djetetova sjećanja da će se za 15 godina veseliti svojim prvim koracima, proslavi prvog rođendana, dragim ljudima i vidjeti da je majka htjela biti djevojčica s naslovnice?

 Instagram mame pretjeruju s filterima Izvor: Screenshot Instagram

Majke, to će tada biti u pubertetu, jako osjetljivo, a kad vidi takve slike, znate li koju poruku joj šaljete? Da nikad nisi mislio da je dovoljno lijepa, da nikad nisi bio zadovoljan njome. To će je istog trena povrijediti, ali i kod vašeg djeteta stvoriti nezadovoljstvo, nedostatak samopouzdanja i komplekse, što sigurno ne želite.

Izgradite svoje kćeri samopouzdanje, pustite ih da budu djeca kad je vrijeme i pokažite da vam je ona u svakom trenutku najljepša i najvažnija. Razmislite o svojim koracima i pustite „moderna vremena“ i ispeglane slike s naslovnica. Budućnost vaše djece je najvažnija, a vi je gradite od prvog dana njihova rođenja, s ljubavlju, pažnjom i sigurnošću.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije