MelissaWillets majka je triju djevojčica, a sebe smatra vrlo strogom i na to je ponosna. Sigurna je u svoj odgoj, a svoja je pravila htjela podijeliti sa svima, pa možda nekome donesem koristi.

Svijet može biti zastrašujuće mjesto, a kada ste roditelj, beskrajna tjeskoba može vas držati budnim cijelu noć. Samo odlazak u školu može biti uznemirujući ako razmislimo o tome što im se može dogoditi kada se odvoje od nas.

'Potencijalno užasne situacije u kojoj se mogu naći moja djeca vrebaju posvuda, pa se ne želim ispričavati djeci i okolini jer sam vrlo stroga majka. Znam da je moje ponašanje neophodno jer želim zaštititi djecu, a uvjerena sam da moja strogost prije ide u prilog mojoj djece nego ih to ograničava', kaže Melissa.

Evo njena 4 pravila:

1. Nema mobitela

Naravno, ovo nije zauvijek! Ali moja kći, koja ide u četvrti razred osnovne škole, tvrdi da je jedino dijete u razredu koje nema mobitel. Dobro, nije me briga što njezini vršnjaci misle da je cool i ne planiram čekati toliko dugo, ali trenutno ne vidim potrebu za mobitelom. Ako je mogu zaštititi od društvenih mreža i potencijalno lošeg utjecaja na neko vrijeme, učinit ću to. Jedini razlog zašto joj treba telefon je da me kontaktira u hitnim slučajevima, ali siguran sam da postoji još jedan razlog za to.

Pravila odgoja stroge mame

2. Ne mogu posjećivati ​​djecu čije roditelje ne poznajem

Neću dopustiti roditelju kojeg ne poznajem da 'pokupi' moje dijete iz škole, niti ću svoju djecu voditi u domove ljudi koje ne poznajem. Radije bih da se moja djeca igraju s manje prijatelja nego da ih stavljam u nepoznate domove i kasnije žalim ako se dogodi nešto što ja ne želim. Prije nego što me opišete kao ludu ženu, uzmite u obzir da sam na početku svog majčinstva saznala za situaciju u kojoj je moja djevojčica bila prisiljena skinuti hlače kod svoje nove prijateljice. Od tada se nisam baš više ispričavala što sam bio previše oprezan!

3. Nema prespavanaca kod druge djece

Želim da djeca budu pod mojim krovom i da budu sigurna kada idem spavati. Ako noć ne provodu kod nekog koga jako dobro ne poznajem i kome vjerujem, kad me moje cure zamole da negdje prespavam, uvijek ću im reći 'ne'. Na sreću, ova pitanja nisu česta i možda ću nakon nekog vremena popustiti. Ali čak i da ne popustim, nema razloga da pristanem na tako nešto i onda brinem cijelu noć. Bit će vremena za brigu kad moje kćeri odu na fakultet.

Pravila odgoja stroge mame
Shutterstock 

4. Nema odlaženja na spavanje kasno u noć

Moje cure znaju kad kažem da je vrijeme za spavanje. To je zato što čvrsto vjerujem da im treba san i nema razloga zašto bi zbog toga bile budne, umorne, mrzovoljne i loše se ponašale sljedeći dan. Djeci su potrebna čvrsta pravila za odrastanje, a ne puno slobode da sama kreiraju raspored. Tek kad dopustim odlazak na spavanje kasnije su obiteljski odmori, u svakom drugom slučaju, čak i vikendom, postoji vrijeme kada se ide na spavanje.

Iako vam se možda čini strogim, ova majka tvrdi da je unatoč tim pravilima njihova obitelj vrlo bliska i puna ljubavi, s puno aktivnosti i društvenih događanja.

'Potičem svoje cure da isprobavaju nove stvari i budu dobre prijateljice, ali i dobri ljudi. Samo ne u nepoznatim kućama i nakon 20.30 sati', zaključila je Melissa.