Kažu da ljubav ne poznaje godine i mnogi se slažu s tom poslovicom. No, isto tako, mišljenja su podijeljena oko broja godina u kojem parovi postaju roditelji, pogotovo ako je to prvi put.

Iako žene jednostavna biologija spriječava u tome da mame postanu prekasno u životu, tate baš nemaju taj problem. Zato i u svijetu slavnih vidimo primjere muškaraca koji su postali tate 'pod stare dane'.Slavni muškarci koji su postali roditelji 'pod stare dane'

Donosimo vam popis slavnih muškaraca koji su dobili nasljednike nakon šezdesete, a neki od njih tek onda kada su 'zakoračili' u treću životnu dob.

Jeff Goldblum

Glumac ‘Jurskog parka’, Jeff Goldblum, prvi je put postao otac u siječnju 2015. godine kada je njegova treća supruga, Emilie Livingston, umirovljena olimpijska ritmička gimnastičarka (koja je 30 godina mlađa od Jeffa), rodila sina kojemu su nadjenuli ime Charlie Ocean. U to je vrijeme Jeff imao 62. godine. Zvijezda Disneyevog filma ‘Svijet prema Jeffu ​​Goldblumu’ ponovno je doživio čari roditeljstva 2017. godine, kada mu se rodio sin River Joe. Tada je Jeff imao 64 godine.

Alec Baldwin

Otkako se 2012. vjenčao s drugom suprugom Hilarijom, Alec Baldwin dobio je čak semero djece! On i instruktorica joge (koja je 26 godina mlađa od njega) dobili su svoje četvrto dijete, sina Romea, 2018. godine kada je Alec imao 60 godina. Njihovo peto dijete rođeno je 2020. godine kada je Alecu bilo 62, a nedavno im je surogat majka rodila kćerkicu Luciju. Najmlađe dijete, kćerkica Catalina Irena, rođena je u rujnu 2022. godine. Zvijezda filma ’30 Rock’ također ima i odraslu kćer, Ireland, koju je dobio u braku s glumicom Kim Basinger.

Mick Jagger

Frontmen Rolling Stonesa MickJagger 2016. je osmi put postao otac u 73. godini, kada mu je 29-godišnja djevojka, balerina Melanie Hamrick rodila sina Deveraux Octaviana Basila Jaggera. Mick je također otac sedmero odrasle djece s još četiri žene.

Ronnie Wood

Gitarist Rolling Stonesa RonnieWood postao je otac blizancima kada je imao 68 godina. On i supruga Sally (koja je više od 30 godina mlađa od njega) dočekali su Grace i Alice u svibnju 2016. godine. Ronnie je također otac odrasle djece – Jamie, Jesse, Leah i Tyrone iz prethodnih veza.

Billy Joel

Glazbena zvijezda BillyJoel dobio je kćer Alexa Ray Joel, sa svojom bivšom, Christie Brinkley 1985. godine, a od tada je dočekao i još dvoje djece. Godine 2015. supruga Alexis Roderick rodila im je prvo zajedničko dijete, kćer Dellu Rose, kad je Billy imao 66 godina. Godine 2017. na svijet je stigla njegova kći Remy Anne.

Paul McCartney

Sir PaulMcCartney imao je 61 godinu kada je dobio svoje peto dijete, kćer Beatrice, sa sada bivšom suprugom Heather Mills, koja je tada imala 35 godina. Paul ima i odraslu djecu Heather, Mary, Stellu i Jamesa s pokojnom suprugom Lindom McCartney.

Steve Martin 

SteveMartin imao je 67 godina kada je prvi put postao otac. On i supruga Anne Stringfield, u prosincu 2012., dobili su kćer, čije ime nikada nisu javno otkrili. “Mislim da bih, da sam ranije imao dijete, bio loš otac, jer bih izgubio svoju usredotočenost na karijeru “, rekao je za časopis AARP 2017. godine.

Clint Eastwood

ClintEastwood ima najmanje osmero djece sa šest različitih žena. Njegova najmlađa, kći Morgan, rođena je 1996. godine kada je glumac i redatelj imao 66 godina (njezina majka, Clintova sada bivša supruga Dina Ruiz, tada je imala 41 godinu).

Rod Stewart

RodStewart ima osmero djece. Njegov najmlađi sin Aiden rođen je 2011. godine, kada je Rod imao 66, a supruga Penny Lancaster 40. Također, zajedno imaju i sina Alastaira. Rod ima joiš šestero djece iz prethodnih veza: Sarah, Kimberly, Seana, Ruby, Renee i Liama. Kimberly je već imala vlastito dijete, kćer Delilah Del Toro, samo šest mjeseci nakon što se Aiden rodio, što znači da Rod ima unuka i dijete otprilike istih godina.

Robert De Niro

RobertDeNiro imao je 68, a njegova sada bivša, Grace Hightower 56 godina, kada im je u prosincu 2011. godine surogat majka rodila kćer Helen Grace. Helen je najmlađe glumčevo dijete. Osim toga, otac je i odrasloj djeci – Elliotu (s Grace); Drena i Raphael (s bivšom suprugom Diahnne Abbott) i blizanci Julian i Aaron (s bivšom djevojkom Toukie Smith).

Elton John 

Sir EltonJohn i njegov suprug David Furnish, dobili su drugog sina Elijaha 2013. godine, kada je Elton imao 66 godina. Njihov prvorođeni Zachary stigao je dvije godine prije 2011. godine. Djecu im je, razumljivo, rodila surogat majka.

George Lucas

Godine 2013. kada je imao 69 godina, mozak ‘Ratova zvijezda’ GeorgeLucas dobio je sina Everesta sa suprugom Mellody Hobson. Rodila im ga je surogat majka. Hvaljeni filmaš ima i troje odrasle djece – Amandu koju je usvojio s bivšom suprugom Marsijom Lou Griffin 1981., zatim Katie (rođ. 1988.) i Jett (rođ. 1993.) koju je usvojio kao samohrani roditelj.

Nick Nolte

NickNolte dobio je svoje drugo dijete, kćer Sophie, sa suprugom Clytie Lane, 2007. godine kada je imao 66 godina. Ima i odraslog sina Brawleyja s bivšom suprugom Rebeccom Linger.

Slavni koji su kasno postali očevi
Shutterstock 

Julio Iglesias

JulioIglesias, 2007. godine, kada su mu bile 63 godine, dobio je sina Guillerma sa suprugom Mirandom Rijnsburger, koja je 22 godine mlađa od njega. Julio ima još sedmero djece. S bivšom suprugom Isabel Preysler, dobio je svoje najpoznatije potomstvo – pop zvijezdu Enriquea Iglesiasa – kao i sina Julia Jr. i kćer Chabeli. S Mirandom ima i odrasle sinove Miguela i Rodriga te kćeri blizanke Victoriju i Cristinu.

Stellan Skarsgard

Švedski glumac StellanSkarsgard imao je 61 godinu kada su on i druga supruga Megan Everett (koja je 22 godine mlađa od njega) dobili svog drugog sina Kolbjörna. Bilo je to 2012. godine. Osim toga, roditelji su i sina Ossiana, rođenog 2009. Stellan ima i šestero odrasle djece – pet dječaka i jednu djevojčice, koje je dobio s prvom suprugom My. Alexander, Gustaf, Bill i Valter su glumci, dok je Sam liječnik, a Eija bivša manekenka.

Warren Beatty

WarrenBeatty i supruga Annette Bening (koja je 21 godinu mlađa od njega) imaju četvero djece: Stephena, Isabel, Benjamina i Ellu. Ella je rođena 2000. godine kada je Warren imao 63 godine.

Hugh Hefner

Pokojni HughHefner i Kimberley Conrad (koja je 37 godina mlađa od njega) imali su zajedno dva sina: Marstona rođenog 1990. i Coopera rođenog 1991. godine. Kada im se rodio najmlađi sin, Hef je imao 66 godina. Playboyev mogul, koji je umro 2017. godine, također ima dvoje starije djece, Christie i Davida, koje je dobio s bivšom suprugom Mildred Williams.

 Larry King

Najmlađi sin LarryjaKinga, Cannon, kojeg je dobio sa Shawnom Southwickom (koja je 26 godina mlađa od njega), rođen je u svibnju 2000. godine kada je Larry imao 67 godina. Godinu dana prije nego što je Cannon stigao na svijet, Larry i Shawn dobili su sina Chancea, točnije u ožujku 1999. godine. Larry se vjenčao osam puta. Svog sina, Larryja Kinga mlađeg, kojeg je dobio s bivšom suprugom Annette Kaye, 1961. godine, nije upoznao sve dok Larry Jr. nije prešao 30-te. Ima i dvoje djece s bivšom suprugom Alene Akins. Usvojio je Alenineg sina Andyja 1962. godine, a s njom je 1969. dobio kćer Chaiu.

Charlie Chaplin

CharlieChaplin imao je 12 djece. Zvijezda nijemog filma imala je 73 godine kada je 1962. godine dobila svoje najmlađe dijete, Christophera Jamesa, sa suprugom Oonom O’Neill. Charlie je preminuo 15 godina kasnije.

Pablo Picasso

PabloPicasso imao je 68 godina kada je 1949. dobio svoju najmlađu kćer Palomu, s Francoise Gilot. Francoise, koja je bila 40 godina mlađa od Pabla, također je majka njegovog sina Claudea. Poznati slikar imao je i dvoje djece: sina Paula s Olgom Khokhlovom i kći Maya, s Marie-Therese Walter.

Rupert Murdoch

RupertMurdoch imao je 72 godine kad mu se rodila najmlađa kćer Chloe, koju je dobio s trećom suprugom Wendi Deng (koja je od njega mlađa 38 godina). Bilo je to 2003. Dobili su i kćer Grace, rođenu 2001. godine. Medijski mogul troje starije djece, dobio je s drugom suprugom Annom Murdoch Mann – a to su Elisabeth, Lachlan i James. Mama njegove najstarije kćeri Prudence, je Rupertova prva supruga Patricia Booker. Rupert je sada u četvrtom braku, oženio se bivšom suprugom Micka Jaggera Jerryjem Hallom 2016. godine i nemaju zajedničke djece.