Britanski pjevač i član benda 'Take That', 52-godišnji Howard Donald, ponosni je otac četvero djece. Ovaj poslovni i obiteljski čovjek sada je otvorio dušu i iskreno progovorio o očinstvu te o greškama koje je učinio u odgoju djece. Priznao je, tako, između ostaloga, da mu je uloga oca u ovim godinama - iscrpljujuća, piše Mirror, a prenosi Story.

Naime, Howard je otac 22-godišnje Grace i 15-godišnje Lole, koje ima iz dviju propalih veza, ali i trogodišnjeg Dougie Beara te četverogodišnjeg Bowieja, koje ima sa suprugom Katie Halil. Međutim, priznao je pjevač, očinstvo mu u pedesetima - teško pada.

'Moram priznati da mi je baš psihički i fizički iscrpljujuće... Savjetovao bih očevima koji možda već imaju djecu u tinejdžerskim godinama - nemojte to raditi. U pedesetima - nemojte. Govorim iz osobnog iskustva. Naravno, uvjeren sam da ima ljudi tih godina kojima je odgoj male djece užitak, možda imaju dadilje i slično, možda ne, možda se također bore. Međutim, meni je jako teško i nikad ne bih savjetovao muškarcima starijima od 50 da imaju malu djecu', iskren je pjevač koji se, kaže, osjeća krivim zbog propusta u odgoju starijih kćeri, koje se ostale živjeti s mamama.

View this post on Instagram

A post shared by Howard Donald (@howarddonald)

No psiholozi kažu kako nije sve tako crno. Primjerice, stariji očevi su nerijetko bolje situirani i imaju više vremena pa mogu biti predani očevi. Roditeljstvo u starijoj dobi povezuje se i uz stabilnije obiteljsko okruženje jer su manji izgledi za razvod starijih roditelja.

Fotografije: Instagram