Dakle, neke su studije ipak pokazale da mjesec u kojem se beba rodi, može odrediti ne samo njihov zvjezdani znak već i njihovo zdravlje, karijeru i osobnost! A sada da vidimo...

Siječanj: Šarmeri i vođe

Jeste li znali da i britanski Ured za nacionalnu statistiku ima nešto reći o siječanjskim bebama? Vjerojatno će postati liječnici opće prakse i utjerivači dugova! Pa, čak i ako to nije to, siječanjska djeca su ambiciozna i šarmantna i obično su prirodni vođe. Znaju nasmijati ljude i vrlo su romantični, ali teško izražavaju svoju ljubav.

Veljača: Slobodnjaci i umjetnici

Inteligentne i slobodoumne, veljačanske bebe vole i cijene slobodu te se pobune ako su prisiljene učiniti nešto protiv svoje volje. Često postaju umjetnici. Prirodno suosjećajni, mogu biti prilično tajnoviti i ne otkrivati vlastite osjećaje. Potrebno im je vrijeme i poticaj da se emocionalno otvore.

Ožujak: Poštenjaci i ljubazni

Rođeni ožujci radije će pomoći drugima nego sebi. Poštene su i pouzdane prirode. Njihove su najbolje osobine ljubaznost i širokogrudnost.  Međutim, skloni su promjenama raspoloženja, posebno ako se osjećaju zanemareno.

veljača

Travanj: Društvenjaci i emocionalci

Travanjske su bebe prijateljske, društvene, emocionalne i vole pažnju. S druge strane, prirodno su agresivni, skloni ljubomori i skloni osveti. Imaju širok spektar karijera. Ljubazni, diplomatični i energični, mnogi od njih postaju izvršni direktori i generalni direktori.

Svibanj: Pustolovi, ali razumni

Snažne volje i tvrda srca, neke su bebe razdražljive i lako se razljute. S druge strane, oni su vrlo razumni i imaju duboke osjećaje za ljude. Vole umjetnost, književnost i putovanja. Njihova nemirna narav nam kazuje da ne vole ostajati kod kuće.

Lipanj: Mislioci i vizionari

Svojim aktivnim i oštrim umom, lipanjske su bebe mislioci i razmišljaju dugoročno. Zapravo, mnogi dobitnici Nobelove nagrade rođeni su u lipnju. No njihova pričljivost i smetena priroda mogu im ograničiti profesionalni rast.

Srpanj: Zabavnjaci i empati

Zabavni, neovisni, osjetljivi i emocionalni, to su osobine koje najbolje definiraju srpanjske bebe. Brinu o ljudima i imaju snažan osjećaj empatije. Za njih je obitelj na prvome mjestu. S vremena na vrijeme su ćudljivi i nepredvidljivi.

kolovoz

Kolovoz: Hrabri i inteligentni

Kolovoške bebe su mekog srca, hrabre, inteligentne i vole riskirati. Rođeni u kolovozu često uspijevaju privući pozornost i vjerojatno će patiti od promjena raspoloženja, osobito kad im nešto ne uspije.

Rujan: Oprezni i promišljeni

Bebe rođene u rujnu, ne samo što imaju tendenciju živjeti najduže, već su i one koje najbolje prolaze u životu. Oprezni su, promišljeni, brižni, introspektivni i iznimno organizirani. Vole planirati i kritični su prema onima koji ne čine isto. Mogu biti jako posesivni prema prijateljima i obitelji.

Listopad: Natjecateljski duh i uravnoteženost

Listopadne bebe inteligentne su i imaju uravnotežen pristup životu. Skloni su sebičnosti i ljubomori, ali znaju kako učiniti da se njihovi voljeni osjećaju važnima. Natjecateljska narav i smirenost vjerojatno su razlog zašto se ističu u sportu. Bebe rođene u listopadu i studenom fizički su spremnije i jače od beba rođenih u ostalim mjesecima u godini.

Studeni: Tvrdoglavi šarmeri

Bebe iz studenog su snažne, inteligentne i tvrdoglave. Ispod svoje tvrde vanjštine, imaju zlatno srce. Njihova odvažna i šarmantna narav čini ih željnima bilo kakve zabave. Budući da su iskreni i predani, ništa ih ne veseli više od dobrog obavljanja posla. Njihova intenzivna priroda i ljubav prema zagonetkama i misterijama čine ih izvrsnim detektivima.

Prosinac: Duhoviti društvenjaci

Ako se vaše dijete rodilo u prosincu, velika je šansa da će biti jako društveno. Zahvaljujući njihovoj prijateljskoj prirodi i dobrom smislu za humor, oni rođeni u prosincu dobro su društvo. Po prirodi  filozofi dobro se snalaze u području znanosti, prava, komunikacije i jezika.

januarske bebe

Tekst: Zvjezdana Bubnjar