Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbogatije bebe na instagramu: Dobra poslovna prilika ili zadiranje u dječja prava?

Ova djeca nemaju ni pet godina, a već zarađuju više novca nego što će većina ljudi tijekom cijeloga života. Je li riječ samo o nevinoj poslovnoj prilici ili iza toga stoji duboko zadiranje u prava djece

 bebe influenceri

Nije tajna da roditelji obožavaju dijeliti fotografije svoje djece na Instagramu. Međutim, neki su roditelji otišli toliko daleko da su otvorili profile svojim mališanima kojima su uspjeli zaraditi pozamašne svote novca.

No postavlja se pitanje je li riječ o fer buissnesu ili će jednoga dana, kada odrastu, ova djeca potegnuti tužbe protiv svojih staratelja, kao što je to nedavno učinio Spenser Elden, koji je podigao tužbu protiv preostalih članova ‘Nirvane’, zadužbine Kurta Kobejna i fotografa Kirka Vedla jer je kao mala beba fotografiran za cover albuma ‘Nevermind’.

Prema istraživanju Babysensea, djeca koja najbolje zarađuju imaju cjenu 3000 do 4000 dolara po objavi. Da, dobro ste pročitali - da svaki dan imaju jednu sponzoriranu objavu, mogli bi prikupiti oko 100 tisuća dolara mjesečno.

1. Noah Tavares - @euamono

Ovaj slatkiš iz Brazila ima svoj Instagram profil još otkad se rodio, a sada, kao trogodišnjak, doslovno se kupa u dolarima. Njegov profil prati više od milijun sljedbenika, a nije teško shvatiti zašto. Prema istraživanju, njegovi postovi dobivaju u prosjeku 447 000 lajkova, a on ima potencijalnu zaradu od 4 809 dolara po objavi, što ga stavlja na mjesto najbolje plaćenog djeteta.

2. Marleigh Grant - @theyeetbaby

View this post on Instagram

A post shared by Marleigh (@theyeetbaby)

Možda ste negdje naletjeli na jedan od smiješnih videozapisa dvogodišnje Marleigh, koji snima sa svojim ujakom, Chrisom Rooneyjem, a koji upravlja njezinim računom. Njih dvoje obično završe u zabavnom neredu. Ova je djevojčica nedavno dosegla milijun sljedbenika. Unatoč tomu, njezina je potencijalna zarada po objavi nešto niža od Noahine, 4 655 dolara.

3. Halston Blake Fisher - @halston.blake

Iako dvogodišnja Halston tek treba doseći brojku od milijun sljedbenika, njezinu publiku od 610 tisuća pratitelja, ne treba zanemariti. Ova djevojčica često pozira u trendovskoj odjeći, a njezina zarada po objavi iznosi 3 060 dolara, čime je na trećemu mjestu ove liste.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Instagram

Najnovije

Najpopularnije