Poznata glumica Eva Longoria svoga sina Santiaga rodila je 2018. godine, u svojoj 43. godini, a u trudnoći je dobila čak 20 kilograma. Iako majčinstvo (trudnoća kod većine žena ipak mijenja tijelo) u kombinaciji s, prema liječnicima, kasnim godinama za rađanje prvog djeteta, ne ide u prilog vitkoj liniji, ova mama veselog 4-godišnjaka pravi je primjer kako se sve može kad se hoće.

No, gubitak kilograma nakon poroda nije došao sam po sebi; Eva je vrlo disciplinirana i po pitanju prehrane, jer je u potpunosti bila izbacila ugljikohidrate i jela je uglavnom povrće, ali i po pitanju vježbanja, što je demonstrirala u videu na svojem Instagram profilu. 

Stručnjaci preporučuju početak vježbanja 2 mjeseca nakon poroda, nakon što tijelo prođe fazu oporavka. Naravno, nekim mamama treba I duže, ovisi o tome kakav je bio porod.

Ako žena s vježbanjem kreće nakon postpartuma, može vježbati 3 do 5 puta tjedno, s tim da je važno vježbe kombinirati s vježbama disanja jer su one prvi korak u oporavku nakon trudnoće i poroda. Ako neka žena ima jako izraženu dijastazu, ako je riječ o težem carskom rezu, počinje se prvo vježbama disanja.

%MCEPASTEBIN%