Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hit predstavu Male scene 'Debela' sada možete pogledati online

U sklopu projekta "Mala scena online“, najstarije privatno kazalište u Hrvatskoj donosi još jednu predstavu na zahtjev – "Debelu“, nastalu prema istoimenom romanu autorice Silvije Šesto

 predstava

Predstava "Debela“ obilježila je više od desetljeća Scene za mladu publiku ovog kazališta. Praizvedba je održana u veljači 2008. godine, a od tada je odigrana više od 400 puta! Režiju dramaturgiju te izbor glazbe napravila je Snježana Banović, kojoj je ovo bila prva u nizu uspješnih suradnji s Malom scenom. Scenografiju je osmislila Dinka Jeričević, kostime Dženisa Pecotić, koreografkinja je Zagorka Živković, fotografkinja Irena Sinković, a Vitomira Lončar producirala je ovu predstavu koja je namijenjena djeci starijoj od devet godina. U proteklih su se dvanaest godina u predstavi izmijenili mnogi glumci, a u ovoj izvedbi, koju možete pogledati OVDJE, moći ćete vidjeti premijernu postavu u kojoj su igrali: Ana Begić (za ulogu Lade nagrađena je nagradom ASSITEJ za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu), Iva Mihalić, Igor Kovač te Luka Juričića.

Glavno lice romana (i predstave) je Lada, tipična tinejdžerica koju muče suvišni kilogrami, naporni roditelji, škola, prištići te sve ono što je povezano s prvim poljupcem. Ladina priča duhovito je štivo koje progovara o problemima s kojima se susreću mladi danas.

Roman "Debela“ uvršten je na top listu najčitanijih hrvatskih knjiga za mlade, Silvija Šesto dobitnica je nagrade "Ivana Brlić Mažuranić“, a nalazi se i na Časnoj Listi IBBY kao predstavnik Hrvatske u društvu stotinu najljepših knjiga za djecu i mlade svijeta. Naslov je i na popisu lektire za osmi razred.

"Kazalište Mala scena u sklopu inicijative Mala scenaonline svakodnevno prenosi javljanja uživo na Facebook i Instagram stranici kazališta. U 10 sati čitam priče za djecu, a u 18 sati Vitomira Lončar i Ivica Šimić pričaju priče, anegdote te dijele s našom publikom svih uzrasta svoje veliko kazališno iskustvo. Srijedom u 18 sati najmlađi mogu sudjelovati u radionici glasa koju vodi naša operna pjevačica i pedagoginja Sofija Cingula, a nedjeljom u 17 sati, u suradnji s "Lutkarskom organizacijom koju fakat trebamo“ (LOFT), prenosimo i lutkarske radionice koje vodi Morana Dolenc. Mala scena je jedino kazalište u Hrvatskoj koje u ovim vremenima karantene uživo prenosi izvedbe svojih predstava, a u pripremi je i još mnogo iznenađenja", rekla je umjetnička direktorica Male scene Buga Marija Šimić.

Tekst i fotografije: Mala scena

Najnovije

Najpopularnije