Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas počinje Ljeto na Bundeku uz bogat program

Glazbeno osvježenje nakon Zagreb Classica na Tomislavcu potražite od danas na Bundeku. Uz jezero vas očekuju birani koncerti u jedinstvenom ambijentu Ljetne pozornice Bundek!

 LASSE LINDGREN BIG CONSTELLATION

Ljetnu pozornicu Bundek u srijedu 10.7. otvara Opera b.b. operetom Šišmiš Johanna Straussa ml. u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, pod dirigentskom palicom Darijana Ivezića, a niz zanimljivih i atraktivnih koncertnih programa - dan za danom - u četvrtak 11.7. nastavlja se glazbenim spektaklom Oxygene Jean-Michela Jarrea u izvedbi poznatih

samoborskih udaraljkaša Sudar Percussion.

   SUDAR PERCUSSION

U petak 12.7. na ponton na Bundeku stiže Ansambl Lado s vokalno-instrumentalnim koncertom Mi nosimo zelen venčec, a za njima u subotu 13.7. slijedi Međunarodni susret puhačkih orkestara s više od 300 sudionika i orkestrima iz Mađarske, Poljske, Češke, Italije, Slovenije i Hrvatske.

 LADO

Nedjelja 14.7. i ponedjeljak 15.7. rezervirani su za 'mlade snage' jazza. Ljetna pozornica Bundek ove godine predstavlja dva jazz ansambla: Lasse Lindgren Big Constellation (14.7.) i FiloSofía (15.7.).

U utorak 16.7. Međunarodna smotra folklora Zagreb nastupom mongolskoga vokalnog ansambla Coor gostuje na Bundeku, a u srijedu 17.7. na pozornicu Bundek stižu naš ugledni jazz pijanist i skladatelj Zvjezdan Ružić u društvu čuvene bugarske vokalistice Neli Andreeve i njezina Djevojačkog zbora Nusha.

U četvrtak 18.7. Tamburaški orkestar HRT-a pod vodstvom Siniše Leopolda te uz soliste Bojana Jambrošića i Danijelu Pintarić predstavlja program Kajkavski biseri, dok u petak 19.7. program zatvara Mirko Švenda Žiga uz svoje Bandiste u programu u povodu 100. godišnjice pripojenja Međimurja domovini.

 Tamburaski_orkestar_HRT-a

Svi koncerti počinju u 21:00 sati, a ulaz na sve programe je slobodan.

I stoga: Osvježite ljeto koncertima na jezeru - Vidimo se na Bundeku!

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije