Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matineje crtića u Tuškancu

Donosimo raspored animiranih filmova koje s djecom možete pogledati tijekom ožujka

Subota, 3. ožujka u 11 sati

Snježno kraljevstvo / Frozen (Chris Buck i Jennifer Lee, 2013)

SAD, animirani, boja, DCP, 102‘, sinkronizirano

Sadržaj: Inspiriran bajkom Snježna kraljica H. C. Andersena, Disney nas odvodi u avanturu Snježnim kraljevstvom uz neustrašivu optimisticu Annu koja, uz pomoć gorštaka Kristoffera i nespretnog snjegovića Olafa prkosi ledenim opasnostima dok traga za sestrom Elsom čije su ledene magične moći ovile kraljevstvo u vječnu zimu. Uz nagrade Oscar i Zlatni globus za najbolji animirani film, Snježno kraljevstvo najuspješniji je animirani film na kinoblagajnama svih vremena.

Subota, 10. ožujka u 11 sati

Dugi iz kamenog doba / Early Man (Nick Park, 2018)

SAD/UK, animirani, boja, DCP, 89‘, sinkronizirano

Sadržaj: Urnebesna prapovijesna avantura napravljena u poznatom Aardmanovom animacijskom stilu. Smještena u doba prapovijesti, kada su opasne zvijeri i dlakavi mamuti gospodarili zemljom, pričom prati pećinskog čovjeka (Dugi) koji zajedno sa svojim najboljim prijateljem, divljom svinjom Hognobom, pokušava ujediniti njihovo pleme u borbi protiv moćnih neprijatelja koji im prijete.

Subota, 17. ožujka u 11 sati

Mali princ / Le petit prince (Mark Osborne, 2015)

Francuska, animirani, boja, DCP, 108‘, sinkronizirano

Sadržaj: Posrijedi je prva animirana verzija klasika svjetske književnosti Maloga princa, Antoinea de-Saint Exuperija, a riječi je o naizgled jednostavnoj priči za djecu, ali koja je itekako važna i za odrasle zbog veoma prijemčiva filozofskog pristupa smislu života za kojim svi oduvijek tragaju. Glavni je lik Djevojčica, koju majka pomalo priprema za svijet odraslih, a ekscentrični susjed, dobronamjerni Avijatičar, upoznat će je s nevjerojatnim novim svijetom u kojem je sve moguće, a u koji je on davno zakoračio zahvaljujući Malom princu. Tu započinje putovanje Djevojčice, putovanje u vlastiti izmaštani svijet i u svijet Malog princa u kojem će ona otkriti da je ljudska povezanost ono najvažnije u životu i da se najbolje, najjasnije može vidjeti jedino srcem. U filmu će veliki i mali lako prepoznati i razumjeti svu problematiku današnjeg svijeta te odmah shvatiti kako istinski voljeti život, čarolije i ljepotu svakodnevnih malih stvari.

Subota, 31. ožujka u 11 sati

Ferdinand / Ferdinand (Carlos Saldanha, 2017)

SAD, animirani, boja, DCP, 108‘, sinkronizirano

Sadržaj: Ferdinand je film o velikom biku sa još većim srcem koji bi radije mirisao cvijeće, nego ulazio u borbu sa matadorima. Nakon što su ga ljudi pogrešno doživjeli kao jednu razuzdanu zvijer, Ferdinanda zarobljavaju i odvode od kuće. Odlučan da se vrati u obitelj, on okuplja tim krajnjih suprotnosti i kreće na nevjerojatnu avanturu. Priča o  Ferdinandu dokazuje da ne smijemo imati predrasude i suditi o niti  jednoj osobi ili životinji samo po izgledu.

Cijena ulaznice iznosi 10 kuna, a za na film i radionicu nakon filma 20 kuna.

kinotuskanac.hr

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije