ŠTO SVAKA TRUDNICA TREBA ČUTI O PORODU I MAJČINSTVU: 'Plašili su me strašnih pričama, a ovo je prava istina'

Trudnice dobivaju savjete sa svih strana, a nije im uvijek cilj da pomognu i olakšaju.

Shutterstock

Mama Linsey Nogueira Flannery iskreno je, za Today's Parent progovorila o strašnim pričama kojima su je plašili za vrijeme prve trudnoće i o teškim emocijama koje su joj stvarale. Prisjetila se i žene koja joj je, sasvim usput, dala najbolji savjet koji joj je trebao u trenutku prije dolaska njezinog djeteta na svijet.

Govorili su da život nakon djeteta prestaje

Linsey se prisjeća koliko se njezina prva trudnoća razlikovala od one bajkovite trudnoće o kojoj mnogi pričaju. Nisu pomagale ni zastrašujuće priče koje su joj druge žene pričale o porodu i životu nakon djeteta.
Savjete je dobivala svugdje, na poslovnim sastancima, u dućanima i dizalima. Žene su joj govorile kako će sasvim popucati, kako je suprug više nikada neće gledati na isti način. Porod su uspoređivale s bolnom operacijom zuba te istovremenim ubodima injekcija bez prestanka. Najgore je što su život nakon djeteta opisivale kao noćnu moru. Život bez ikakvog sna, bez vremena za sebe i karijeru.

Takve su je priče emotivno uništavale i nakon nekog vremena prestala je gledati ljude u oči, počela je putovati autom na posao samo kako bi izbjegla ljude i njihove komentare jer svi su uzimali za pravo da joj nešto kažu, a ona im je u početku vjerovala i počela se osjećati sve lošije.

Shutterstock 

Nije tako strašno

Jednog se dana sve promijenilo, zahvaljujući klijentici s kojom je Linsey održala sastanak. Nakon razgovora o plasiranju proizvoda, klijentica joj prišla nasamo i rekla da nije tako strašno kao što ljudi pričaju.
Linsey je bila zbunjena i nije odmah shvatila o čemu klijentica govori, a onda je objasnila kako je i ona mama jednog dječaka i da imati dijete nije strašno kao što neki pričaju te da će znati što treba kad za to dođe vrijeme.

Linsey je odahnula kada je to čula i tada je shvatila da svatko ima jedinstveno iskustvo i nemoguće je prenijeti emocije i doživljaj poroda i majčinstva te ih uspoređivati. Svaka trudnica i svaka majka stvara svoju priču i jedino je ona važna, zaključila je.