MAMA OTKRILA VRLO NEOBIČAN I POMALO ZASTRAŠUJUĆI SIMPTOM TRUDNOĆE: 'Nisam mogla pomicati desnu stranu lica'

Žgaravica, često mokrenje, nesanica, otečene noge... sve su to trudničke tegobe od kojih pati oko 80 posto trudnica. No Bellova paraliza je prilično neobična tegoba

TikTok Screenshot

Mama Lauren Anderson, podijelila je na svome TikToku neugodno iskustvo s Bellovom paralizom, i pokušala je ne biti očajna zbog ove rijetke trudničke tegobe.

'U 39. tjedanu trudnoće dobila sam Bellovu paralizu', izjavila je u videu i demonstrirala svoju nemogućnost pokretanja desne strane lica.

'Teško mi je jesti i piti, pričati ili bilo što raditi i jedva čekam roditi svoga sina', rekla je veselo.

Dijeleći svoju muku s pratiteljima, trudna Lauren se smije iako bi se većina žena osjećala prilično loše u njezinoj situaciji. Neke su pratiteljice prvi put čule da Bellova paraliza može biti jedna od trudničkih tegoba, a neke su bile sretne što nisu bile jedine s ovim simptomom.

Bellova paraliza je paraliza ili obamrlost mišića na jednoj strani lica, a uzrok ove pojave je nepoznat, no sumnja se da je riječ o oteknuću živca facijalisa kao reakciji na neku virusnu infekciju, pritisak ili otežanu opskrbu krvlju. Dobra je vijest što se oko 90 posto ljudi s ovom dijagnozom potpuno oporavi.