ISTINITA PRIČA ŽENE KOJA JE DOBILA POSAO U 6. MJESECU TRUDNOĆE: 'Odlučila sam reći istinu na razgovoru'

Trudnica je na LinkedInu podijelila svoju priču o zapošljavanju u šestom mjesecu trudnoće koja je ugodno iznenadila tisuće korisnika.

Shutterstock

Trudnica Anna Franziska Hunger na LinkedInu je podijelila svoju priču koja je postala viralna jer je mnogima još uvijek nezamisliva. Naime, otkrila je da je u šestom mjesecu trudnoće dobila posao.

“Trudna sam i zaposlila sam se. Iako ovo postaje mainstream, zaposliti trudnicu još uvijek zvuči kao oksimoron”, napisala je Anna.

U nastavku je objasnila da ju je tijekom razgovora bilo strah reći da je trudna iako je kvalificirana za posao i zna da je diskriminacija trudnica tijekom procesa zapošljavanja zabranjena.

“Više puta mi je rečeno da prikrijem trudnoću dok ne potpišem službenu ponudu. Odlučila sam da neću raditi kompromise i reći istinu, u 6. mjesecu trudnoće. Želim biti uzor svojoj kćeri i raditi za tvrtku koja cijeni i osnažuje zaposlene majke koje odgajaju dvoje male djece”, pojasnila je u svojoj objavi.

Uz to što je zaposlena, Hunger je dobila i porodiljni dopust, što brojne zaposlene žene mogu ostvariti tek kada na radnom mjestu provedu određeno vrijeme.