Jedan otac je započeo raspravu o roditeljskim obavezama, nakon što je priznao da je od supruge tražio da se noću brine o bebi, jer je na porodiljnom, a on mora raditi.

Svoj je stav nedavno podijelio na Redditu i izazvao brojne komentare.

'Samo sam je zamolio da se tih 16 tjedana brine o bebi tijekom noći, dok ja spavam jer moram ići na posao', napisao je i dodao:

'Rekao sam joj da ću u potpunosti preuzeti nakon što završim s poslom. Radit ću sve poslove, kuhati, čuvati djecu... Još više vikendom kada nemam problema ostati budan do kasno, rano ustajati i nekoliko puta navečer da joj pomognem kako bi se ona odmorila', objasnio je i otkrio da se njegovoj supruzi ne sviđa ovo rješenje jer smatra da podjela nije jednaka.

Neki su ga osudili

Ova objava izazvala je brojne komentare, a mnogi od njih i osudili.

Majka treba brinuti o bebi jer otac mora spavati
Shutterstock 

'Što ona točno radi danju dok ste vi na poslu? Sanjari? Brinuti se o novorođenčetu samo danju jako je stresan posao. Ustani i pomozi i noću', napisao je jedan korisnik Reditta.

'Pustite svoju ženu da odrijema i istušira se. To ne znači da ste joj dali priliku da se odmori, nego ste je samo pustili da zadovolji svoje osnovne potrebe. Svi muškarci to moraju razumjeti', bio je drugi komentar, dok je jedan korisnik malo grublje:

'Ovo implicira da vam je važnije da se odmarate jer je vaš posao važniji od njenog, a to je odvratno'.

Neki su ga podržali

Svaka priča ima dvije strane, pa su ga neki korisnici podržali.

'Ako uzmete sve navečer i planirate ravnomjerno podijeliti noć kada se vrati na posao, razumno je. Moj suprug i ja smo to radili i dobro smo prošli. Ipak, neke noći s novorođenčetom su jako teške i ako joj treba vaša pomoć, čak i emotivna, učinite to bez buke', napisao je jedan korisnik.

A kakvo je vaše mišljenje o njegovom prijedlogu?