Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'NJEGOV BI ŽIVOT BIO UNAKAŽEN OD ROĐENJA': Tužna ispovijest djevojke koja je pobacila zbog nasilnog partnera

Sarah je odlučila pobaciti jer budućnost njezina djeteta ne bi bila svijetla.

 Pobačaj Izvor: Shutterstock

Odluka o pobačaju uvijek je teška, bez obzira na uvjete u kojima se nalazite. No, ponekad je to sasvim razumno i ispravno jer je najvažnije razmisliti hoćete li roditi dijete koje će imati normalnu budućnost ili od kojeg ćete 'napraviti mučenika'.

Ovo je priča o jedne Sare koja se odlučila na abortus jer nije željela provesti ostatak života pored nasilnika, prenosi Yumama.

"2018. godine bila sam u vezi s muškarcem koji je bio 13 godina stariji od mene. Moja veza je u startu bila toksična, ali onda je došlo do fizičkog nasilja i seksualnog zlostavljanja, iako sam uvijek mislila da sam jaka i da nikome neću dopustiti da se tako ponaša prema meni. Ali zlostavljači su uglavnom manipulatori i lako možeš pasti pod njihov utjecaj. Zbog zlostavljanja sam pila puno alkohola i kad sam zatrudnjela nisam znala do skoro dva mjeseca, čak sam prvi mjesec dobila menstruaciju, a drugi sam mislila da je je nema zbog mog načina života - započela je Sara svoju priču, a potom otkrila kako su se stvari razvijale kada je svom zlostavljaču ispričala o trudnoći.

 Pobacila zbog nasilnog partnera Izvor: Shutterstock

Nije bio iznenađen, čak je bio jako uzbuđen. Vjerujem da je to učinio namjerno da me uvuče u svoju zamku, ali kada sam mu rekla da ne želim zadržati dijete, zlostavljanje se pogoršalo. Na sreću, uspjela sam dogovoriti pobačaj samo dva tjedna prije nego što je bilo prekasno. Obećao mi je da će me odvesti tamo, a kad je svanulo jutro kada sam trebala ići u bolnicu, nestao je."

Sara je bila uvjerena u svoju odluku, uzela je taksi i krenula u bolnicu. Usput je očajnički nazvala nekoliko prijatelja koji su je molili da dođe po nju nakon zahvata. Nakon što je sve prošlo, bila je depresivna.

"Od svoje 14. godine borim se s depresijom, a s njom se bori cijela moja obitelj. Iz kuće bih izlazila samo kad bih morala ići na posao, bila sam potpuno izolirana, čak sam počela više piti i ozljeđivati ​​se. Šest mjeseci mi je trebalo da izađem iz te rupe, a dvije godine da počnem pričati svoju priču", rekla je Sara, a potom otkrila što je iz svega zaključila i poslala poruku mnogim djevojkama.

 Pobacila zbog nasilnog partnera Izvor: Shutterstock

"Spremna sam svakoj djevojci dati do znanja da se ne treba osjećati zarobljeno i da nema druge mogućnosti. Da se situacija u kojoj se trenutno nalazi ne odrazi na ostatak njihovih života. Da imaju pravo birati kako će im budućnost izgledati" , rekla je, otkrivajući najvažnije razloge svog pobačaja:

"Ne samo da sam abortirala jer sam se htjela zaštititi, nego dolazim i iz razorenog doma koji me ostavio s velikom traumom. Ne želim da moja djeca prolaze ono što sam ja prošla. Da sam s ovim nasilnikom dobila dijete, život bi mu bio unakažen od rođenja. Nije fer ni prema njemu ni prema meni. Nisi sebična da biraš abortus, jaka si da gledaš u svoju budućnost", zaključila je Sara.

Možda će vas zanimati

Najnovije