Halle Bailey otvoreno je progovorila o tome kako joj izgleda život nakon što je postala majka. 24-godišnja pjevačica i glumica početkom siječnja dobila je svoje prvo dijete, sinčića kojem je dala ime Halo, a sada je u svojoj Snapchat priči otkrila kako proživljava prve mjesece s bebom, prema BCK Online.

"Imam težak, težak postporođajni period. Ne znam može li se ijedna nova mama složiti, ali došlo je to te mjere da je jako loše i teško mi je biti odvojena od svoje bebe više od 30 minuta prije nego što počnem ludjeti", ispričala je i priznala da prije nego što je postala majka često je slušala o temi postpartuma, ali nije shvaćala koliko je to ozbiljna tema.

'Ne osjećam se normalno u svom novom tijelu'

Priznala je i da se ne "osjeća normalno" u vlastitom tijelu. "Osjećam se kao potpuno druga osoba kada se pogledam u ogledalo. Jednostavno se osjećam kao da sam u potpuno novom tijelu i ne znam tko sam."

'Osjećam se kao da plivam u oceanu s najvećim valovima i pokušavam se ne utopiti'

Osvrnula se i na stigmu oko postporođajne depresije i uz to zamolila za suosjećanje ne samo za sebe već i za druge majke koje prolaze kroz isto.

"I doista mislim da postoji mala stigma kad se govori o postporođajnom razdoblju. Kako sada prolazim kroz to, osjećam se kao da plivam u ovom oceanu koji je poput najvećih valova koje ste ikada osjetili, i pokušavam se ne utopiti", opisala je kako se osjeća te dodala da društvene mreže nisu mjesto za mame u postpartumu.

Podrška u bebinom tati

Iako novopečena mama ima problema s napuštanjem bebe i razumijevanjem svog novog tijela, svog je dečka, DDG-a, nazvala sjajnim ocem. "Nisam mogla poželjeti bolju osobu s kojom bih imala dijete. Svi znate da Halo ima najčudesnijeg tatu na svijetu", rekla je zvijezda Male sirene. "Moo Moo je za njega jednostavno savršen tata. Toliko ga voli; tako je prisutan."

Mnoge mame prolaze kroz slično iskustvo, a i mnoge poznate glumice i pjevačice javno su govorile o borbi s posporođajnom depresijom.

Brooke Shields prva je zvijezda koja je progovorila o ovoj temi i to nakon rođenja kćeri Rowan 2003. godine, a Hayden Panettiere priznala je i da je išla na liječenje u kliniku.

O ovoj temi važno je govoriti, a iskustva drugih mama mogu pomoći novopečenim mamama da se ne osjećaju usamljeno, ali i da znaju da mogu potražiti pomoć.