Postpartum je čudno razdoblje kroz koje prolazite razne izazove, od samog tjelesnog oporavka, upoznavanja s bebom, uspostavljanja dojenja i bebinog ritma spavanja.

Tijekom toga razdoblja majčini hormoni djeluju na neopisive i ponekad začućujuće načine, što utječe i na funkcioniranje tijela koje može iznenaditi ako ne i šokirati i mame i njihovu okolinu.

Mama dvoje djece i korisnica TikTok računa @heavyondahustla_ podijelila je nadasve čudnu postporođajnu nuspojavu dojenja i zbunila baš svaku osobu koja ju je pogledala.

@heavyondahustla_ Breastfeeding Mom Problems ….. Armpit Milk #breastfed#milkduct#newmom#momlife#mommyissues#breastfeedingjourney#postpartum#kanyewest#kimk♬ BILLIE EILISH. - Armani White

Na snimci se vidi kako joj mlijeko izlazi iz pazuha, a to je i demonstrirala. Ispričala je kako je primijetila oteklinu ispod pazuha te ju je počela masirati. Kada ju je slučajno stisnula, iz nje je počelo izlaziti mlijeko. (Da ne pomislite kako joj je ova neobična pojava trajala cijelo vrijeme - ne, nije, bilo je riječ samo o dva tjedna.)

Potom je pratiteljima postavila pitanje je li ikad itko od mama, koje je prate, imao slično iskustvo.

Iako biste se zakleli kako je ovo rijetka pojava postpartuma, nije baš tako. Doživljava je i više mama nego što mislite. Dok ste trudni, tkivo dojke (uključujući mliječne kanaliće) može se raširiti sve do pazuha i proizvoditi mlijeko. U medicinskim terminima ovo se zove 'napuhani pazusi'.

U komentarima je bilo još mama koje su prijavile da im je iz pazuha curilo mlijeko, njih čak tri. No bilo je i onih koje su bile užasnute ovom čudnom nuspojavom dojenja.