Glumica Hilary Duff podijelila je emotivne fotografije s poroda kod kuće svog četvrtog djeteta - kćeri Townes Meadow Bair.

"Sada znamo zašto nas je tjerala da čekamo toliko dugo... usavršavala je te obraščiće!

Mjesecima sam sanjala da te držim u naručju, a proteklih 5 dana upoznavanja, gledanja u tebe i mirisanja bili su trenuci čiste magije. Svi te volimo kao da si oduvijek bila ovdje", napisala je slavna mama uz objavu intimnih fotografija poroda u vodi u toplini njihovog doma.

Slavna mama sa suprugom Mathewom Komom ima još dvije kćeri - petogodišnju Banks Violet i trogodišnju Mae James Bair.12-godišnjeg sina Lucu dobila je u prvom braku s kanadskim hokejašem Mikeom Comriejem.

Usporedila je porode u bolnici i kod kuće

Sina Lucu rodila je u bolnici, dok su sve njezine kćeri rođene kod kuće.

Tijekom pojavljivanja u emisiji "The Kelly Clarkson Show", objasnila je da je došla na ideju o porodu kod kuće nakon što je pogledala "The Business of Being Born". Dokumentarac iz 2008., u kojem glumi tada trudna Ricki Lake, ispituje praksu rađanja u Sjedinjenim Državama.

Hilary s Lucom nije imala komplicirani porod te nije bila zabrinuta zbog potrebe za medicinskom intervencijom i bila je uvjerena da je porod kod kuće prava odluka za njezinu obitelj.

"Donosite bebu na svijet, to je jedan od najtežih poslova koje itko može obaviti", rekla je. "A u bolnici ti ne daju vodu, hranu ili grickalice, a ti moraš raditi jače nego što si ikad nešto radila samo da izguraš bebu".

Kod kuće se osjećala intimno i posebno. "To je na neki način najhipijevskija stvar kod mene, da su moja djeca u blizini dok rađam. Isprva sam mislila da je to jako čudno - ali bilo je prekrasno dovesti još jednog člana u našu obitelj uz sve ostale," otkrila.

Prisjetila se kako je Luca pjevao "Happy Birthday" Mae dok je dolazila na svijet. "Rekao je: Trebali bismo joj pjevati 'sretan rođendan!', a Hilary kaže da joj je to jedno od najdražih sjećanja.

Moj sin zna sve o mjesečnici i važno mi je da vidi koliko su žene jake i kako izgleda porod

"Bilo mi je donekle važno (da Luca bude tamo) jer sam jako spremna biti otvorena i iskrena s njim o tome koliko su žene jake i kako izgleda porod", rekla je glumica u razgovoru s dr. Elliottom Berlinom na “Informed Pregnancy Podcast". "On zna sve o mjesečnici i važno mi je normalizirati taj razgovor s njim za sve žene koje će biti u njegovom životu."

Iako broj poroda kod kuće raste, Američki koledž opstetričara i ginekologa (ACOG) preporučuje bolnice ili akreditirane porođajne centre kao najsigurniju opciju za rađanje djeteta. U Hrvatskoj porod kod kuće nije zakonski reguliran.