Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fascinantna snimka poroda kod kuće

Porod kod kuće nije dio uobičajene zdravstvene skrbi za trudnice, no nije ni zabranjen

 porod kod kuće, u vodi

Nevjerojatni YouTube video objavila je 24-godišnja influencerica Legaci Allong koja je, uz opuštajuću muziku u pozadini, ali i uz prisustvo svoje dvoje mlađe djece, bez ikakvih lijekova i bilo kakve stručne pomoći, svoje treće dijete rodila u vlastitoj kupaonici - bio je to fascinantni porod u vodi. Videom, koji je istovremeno i prekrasan i zastrašujući, željela je, kaže, osnažiti žene i poručiti im da budu mirne, opuštene te da imaju izbora kad je porođaj u pitanju. Ipak, porod kod kuće nije tako jednostavan kako bi se iz ove snimke moglo činiti; žene koje odaberu takav način poroda, koji je, kažu, puno ugodniji, moraju biti svjesne da na taj način preuzimaju rizik i za svoje i za bebino zdravlje. Ključ povoljnih ishoda kućnih poroda dostupnost je kvalitetne primaljske skrbi te mogućnost nesmetanog transfera u rodilište ukoliko je on potreban.  Video pogledajte u nastavku...

Fascinantna snimka poroda kod kuće
Izvor: Youtube

Inače, Legaci putem svojih društvenih mreža ženama dijeli savjete o trudnoći i porođaju, a nudi i uslugu virtualnih doula, koje ženama pomažu tijekom trudnoće, porođaja, ali i nakon dolaska djeteta na svijet.

Iako porod kod kuće nije dio uobičajene zdravstvene skrbi za trudnice, on u Hrvatskoj nije zabranjen, no nije ni čest. Priču s mamom koja je rodila kod kuće pročitajte OVDJE, a koje su se sve slavne mame odlučile na rađanje u toplini svojeg doma, pročitajte u OVOJ PRIČI.

Tekst: D. P.
Fotografija: Shutterstock

Najnovije

Najpopularnije