Kako piše CNN, nedavno na letu od Denvera do Orlanda, jednoj je trudnici puknuo vodenjak i krenuli su trudovi. Toga dana dežurna stjuardesa Frontier Airlinesa Diana Giraldo sigurno nije niti sanjala kako će odigrati važnu ulogu u životu ove putnice i njezine bebe.

Kada je stjuardesa Diana primijetila da putnica ima trudove, odvela ju je u toalet i pomogla joj pri porodu. Pilot Chris Nye morao je neplanirano sletjeti u Pensacolu na Floridi, gdje su liječnici preuzeli mamu i tek rođenu bebu.

‘Cijela ekipa je odradila super posao. Dispečeri su donijeli dobru odluku i preusmjerili nas na Floridu, gdje nas je čekala medicinska ekipa. Ovo je bio dobro obavljen posao i sretan sam što sam vidio da svi zajedno rade na uspješnom porodu bebe u avionu’, izjavio je pilot.

Zbog neobičnih okolnosti u kojima je beba rođena, roditelji su joj dali srednje ime Sky (Nebo), ali spol djeteta je ostao nepoznat.

No ovo nije jedini porod ‘na nebu’. U svibnju 2021. jedna je putnica rodila na letu od Salt Lake Cityja do Honolulua, ali u avionu je bio liječnik i tri medicinske sestre koji su pomogli pri porodu.

Beba, koja je potom nazvana Haven (Nebo), rođena 2016. je na letu od Dubaija do Manile, a kao dar za rođendan dobila je milijun milja od filipinske zrakoplovne kompanije. Kako je bila premalena da bi je koristila, kompanija je dopustila i članovima obitelji da putuju na njezin račun.