Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NETIPIČNI ZNAKOVI KOJI ODAJU DA SE BLIŽI POROD: Brbljavost je jedan od simptoma, a ostali su podjednako začuđujući

Autor Sanja Matasić

Tjelesni znakovi da je porod blizu su konkretni i vidljivi, ali postoji i neki nutarnji 'feeling' koji vam mijenja ponašanje

 mama je rodila bebu Izvor: Shutterstock

Prije negoli krene porod, mamino se tijelo priprema, a promatrajući promjene koje se događaju, možete pretpostaviti da je veliki dan bebina dolaska blizu. I znamo za tjelesne znakove kao što je spuštanje trbuha, pucanje vodenjaka, otvaranje cerviksa, bolovi u donjem dijelu leđa, ali postoje i promjene u ponašanju, iza kojega možda stoji majčinska intuicija ili neki ‘feeling’… Možda i doživljavate neke emocije, kao što je uzbuđenje, ili pak neko iščekivanje.

Mnoge su mame po raznim forumima baš spomenule netipične simptome, a evo kako su ih opisale.

Umirivanje

Ako ste inače malo brbljaviji, javile su se mame kojima se dogodilo da dan ili dva prije poroda postanu šutljivije, kao da im intuicija govori da čuvaju energiju za ono što je pred njima.

‘Tijekom dana sam bila vrlo tiha i osjećala sam se dobro, prilično smireno. Malo su me boljela leđa, ali to je sve. Nisam očekivala da ću otići u krevet i sljedećeg jutra probuditi se s bebom u rukama’, ispričala je jedna mama svoje iskustvo.

 porod Izvor: Shutterstock

Brbljavost

Za razliku od prethodne mame, neke su rekle da su prije poroda imale potrebu neprestano pričati.

‘Bila sam jako umorna, ali kada sam otišla na spavanje, jednostavno nisam mogla zaspati. Uhvatilo me neko čudno uzbuđenje. Morala sam ostati budna. Nisam dala suprugu da spava, nego sam stalno nešto pričala. Tek pred jutro osjetila sam da mi puca vodenjak. Kao da mi je nešto govorilo da moram ostati budna jer ću morati u bolnicu’, ispričala je druga mama.

Pospanost

No neke mame mogu spavati kao topovi. Vjerojatno njihovo tijelo traži odmor prije napornog poroda. Evo što je jedna mama doživjela.

‘Imala sam divno jutro, uživala, razgovarala s prijateljicama, a onda sam osjetila jaku potrebu da se legnem u krevet I spavam iako je bilo tek 1 poslijepodne. Uspijela sam u komadu odspavati 4 sata, a kada sam se probudila, sat vremena kasnije, krenuo mi je porod’, otkrila je mama.

Možda će vas zanimati

Najnovije