Učiteljica Brooke Bernal već četvrtu godinu predaje srednjoškolcima obiteljsku kulturu, a pretkraj polugodišta svake godine njezini učenici dobiju vrlo slikovito objašnjenje svega što se događa tijekom poroda.
Dakle, kako bi pokazala što se točno događa, Brooke je izvela kreativnu demonstraciju s balonom i ping-pong lopticom.
Brooke je objasnila kako je ideju dobila na jednoj Facebook stranici: 'Jedna je učiteljica objavila video kako svojim učenicima objašnjava porod, i svidjelo mi se. Nemam pojma tko je to prvi smislio, ali svaka čast!'

@brookeebernal My all time favorite lesson! #baby#pregnant#laboranddelivery#fyp#teacher#teachersoftiktok♬ original sound - Brooke


Nakon što je Brooke objavila video na svom TikToku, postao je viralan s gotovo 5 milijuna pregleda. U videu loptica za ping-pong simbolizira bebu, a balon ima ulogu maternice, porođajnog kanala i cerviksa.
Nakon što stavite ping-pong lopticu (bebu) u balon (maternicu/porođajni kanal/cerviks), napuhnete balon i premjestite 'bebu' u 'porođajni kanal'. Tijekom trudova vidite kako se 'beba' pomiče prema 'cerviksu'.

Screenshot (284).jpg
TikTok Screenshot 

'Cerviks' se tada dovoljno širi da 'beba' može izaći!
'Inače, ovaj prikaz uopće ne uznemirava moje učenike. Zapravo, oni su samo iznenađeni da ping-pong loptica može stati u balon i da se balon može toliko rastegnuti, a da ne pukne. Čini mi se da puno više doznaju o porodu na ovaj način nego da gledaju snimke uživo', objasnila je Brooke.