Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UČITELJICA NA ZANIMLJIV NAČIN DOČARALA POROD: 'Moji učenici više nauče iz ove demonstracije nego iz snimke uživo'

Pomoću balona i ping-pong loptice objasnila kako beba prolazi kroz porođajni kanal

 porod video tik tok.jpg Izvor: TikTok Screenshot

Učiteljica Brooke Bernal već četvrtu godinu predaje srednjoškolcima obiteljsku kulturu, a pretkraj polugodišta svake godine njezini učenici dobiju vrlo slikovito objašnjenje svega što se događa tijekom poroda.
Dakle, kako bi pokazala što se točno događa, Brooke je izvela kreativnu demonstraciju s balonom i ping-pong lopticom.
Brooke je objasnila kako je ideju dobila na jednoj Facebook stranici: 'Jedna je učiteljica objavila video kako svojim učenicima objašnjava porod, i svidjelo mi se. Nemam pojma tko je to prvi smislio, ali svaka čast!'

@brookeebernal My all time favorite lesson! #baby#pregnant#laboranddelivery#fyp#teacher#teachersoftiktok♬ original sound - Brooke


Nakon što je Brooke objavila video na svom TikToku, postao je viralan s gotovo 5 milijuna pregleda. U videu loptica za ping-pong simbolizira bebu, a balon ima ulogu maternice, porođajnog kanala i cerviksa.
Nakon što stavite ping-pong lopticu (bebu) u balon (maternicu/porođajni kanal/cerviks), napuhnete balon i premjestite 'bebu' u 'porođajni kanal'. Tijekom trudova vidite kako se 'beba' pomiče prema 'cerviksu'.

 Screenshot (284).jpg Izvor: TikTok Screenshot

'Cerviks' se tada dovoljno širi da 'beba' može izaći!
'Inače, ovaj prikaz uopće ne uznemirava moje učenike. Zapravo, oni su samo iznenađeni da ping-pong loptica može stati u balon i da se balon može toliko rastegnuti, a da ne pukne. Čini mi se da puno više doznaju o porodu na ovaj način nego da gledaju snimke uživo', objasnila je Brooke.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije