Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IMALA JE 460 GRAMA, BILA MANJA OD ŠAKE I SVA PROZIRNA: Priča majke koja je rodila u 23. tjednu trudnoće

Liječnici su rekli da nema šanse da preživi... Sada je četverogodišnja djevojčica - sretna i radosna!

 bebica.jpg Izvor: Instagram

Da život piše romane i ima svoj tijek koji ljudski um ne može shvatiti, svjedoči mala Edie Madoc-Jones, koja je rođena sa samo 460 grama i bila je manji od ljudske ruke, a koža joj je bila gotovo prozirna. Budući da je rođena u 23. tjednu, sve je upućivalo na to da Edie neće preživjeti, no ona je učinila upravo suprotno - prebrodila je loše prognoze i odlučila usrećiti svoje roditelje!

U prva dva tjedna nakon rođenja, Edie se borila s krvarenjem u mozgu, upalom pluća, sepsom, niskim brojem trombocita, nedostatkom željeza i šumovima na srcu. Liječnici su njezinim roditeljima Nicole i Davidu jasno dali do znanja da bi moglo doći do situacije da se aparati isključe.

Nicolina jedina majka kaže da je sve bilo u redu do 23. tjedna trudnoće, kada je otišla na redoviti pregled kod ginekologa.

'Sjećam se da je primalja rekla: 'Sve je normalno, ali ti si se počela otvarati.' I to je bio početak pakla', započela je Britanka svoju priču za The Sun.

Liječnici su učinili sve da beba ostane u maternici do 24. tjedna, što se smatra minimumom potrebnim da beba ima šanse preživjeti... No, Nicole nije uspjela izdržati i porod je krenuo.

'Uspaničila sam se jer mi se kći rodila tako rano. Sjećam se da je doktor rekao da fetus ne može preživjeti ako se rodi prije 24. tjedna. Osjećala sam se bespomoćno i slomljeno. Pričao je o mojoj bebi, a za mene je ona nije bila fetus – bila je naša djevojčica', kaže žena.

Nakon 109 dana teške i neprekidne borbe, Edie je konačno mogla otići kući – zdrava. Ova djevojčica danas ima četiri godine i nešto je mlađa od svojih vršnjaka, ali osim toga nema drugih problema - sretna je i radosna.

Inače, cijelu priču svog iskustva opisala je njena majka Nicole na svom blogu.

Možda će vas zanimati

Najnovije